Wijn van de maand Mei 2020

Door MW Sarah Heller
Pommard les Pezerolles 2015
AF Gros € 59,00 excl. BTW € 71,39 in. BTW Pommard les PezerollesAF Gros - bekijk wijn van de maand

Sarah Heller MW is wijnexpert, beeldend kunstenaar en ook nog eens de jongste Master of Wine in Azië-Pacific. Haar twee grote passies – kunst en wijn – komen samen in een bijzonder project onder de naam Visual Tasting Notes: een unieke en innovatieve manier om wijnen te beschrijven.

Hellers visuele proefnotities zijn digitale collages waarin zowel de body en structuur (zuren, tannines) van de wijn als de aroma-, kleur- en smaakcomponenten op harmonieuze wijze samenkomen. De collages moeten van boven naar beneden worden gelezen, waarbij je de omtrek als de "vorm" van de wijn moet zien. Daarnaast is elk beeld, volgens Sarah zelf, “zo subtiel of flamboyant als de wijn vereist”. Omdat wij zeer onder de indruk zijn van deze totaal nieuwe manier om wijnen te beschrijven, hebben wij Sarah gevraagd om maandelijks een ​​van onze wijnen te proeven, te beschrijven en hier een kunstwerk van te maken.

De (visual) tasting note van de maand mei is die van Domaine A.F. Gros Pommard 1er Cru les Pezerolles 2015 - aroma's van zoethout, kruidnagel, kersenliqueur en pruimencompôte. 'Vlezig' met tonen van champignons; donker en dicht met een zachte tanninestructuur en een mooie, ragfijne zuurgraad.

Sarah zal elke maand één van onze wijnen proeven, niet geheel toevallig onze Wijn van de Maand, en een visual tasting note van de wijn voor ons maken die op de website te zien zal zijn. Stay tuned!