Wijnen van Peter Michael

Peter Michael

1976 is het jaar waarin Peter Michael samen met zijn vrouw besluit om een eigen wijnhuis op te richten. Echter duurde het 6 jaar voordat zij de perfecte plek hadden gevonden. In 1982 kopen zij een landgoed in het noorden van Sonoma in Knights Valley AVA. Peter had destijds helemaal geen ervaring als wijnmaker. Hij was onder andere het brein achter het bekende tech-bedrijf Quantel en was hij werkzaam in Silicon Valley. Na een aantal jaar neemt Peter een stapje terug en wordt het wijnhuis momenteel gerund door zijn zoon Paul en zijn vrouw Emily.

Inmiddels is het bezit uitgebreid met wijngaarden in de AVA’s Fort Ross-Seaview en Oakville (Napa Valley). De aanplant bestaat uit Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Semillon en Sauvignon Blanc. De werkwijzen in de wijngaard zijn gebaseerd op duurzame en biodynamische principes.

Het portfolio bestaat uit 16 verschillende wijnen, waarvan Au Paradis, Les Pavots en Chardonnay Point Rouge de absolute toppers zijn. De witte wijnen worden gefermenteerd in houten vaten met gebruik van inheemse gisten. Vervolgens rijpt de wijn op de lies en past men bâttonage toe. De rode wijnen worden daarentegen vergist in roestvrijstalen tanks, eveneens met natuurlijke gisten. Daarna wordt het sap overgestoken naar eikenhouten vaten voor de rijping. Alvorens het bottelen worden de wijnen niet gefilterd of geklaard.

Dat de wijnen van Peter Michael van uitzonderlijke kwaliteit zijn blijkt maar weer uit de volgende gebeurtenissen. Zo krijgt de 2012 Au Paradis in 2015 de eerste plek in de top 100 van Wine Spectator. En rijkt Robert Parker 10 keer het hoogste aantal punten uit. De wijnen zijn niet alleen zeer geliefd onder de kenners, maar ook het Witte Huis is een groot fan. In 1994 wordt de Peter Michael Chardonnay geschonken tijdens een diner met Nelson Mandela en in 2003 schenken zij de Les Pavots 1997 tijdens het bezoek van Koningin Elizabeth.

De iconische jaargangen van het wijnhuis zijn: 2010, 2012, 2015, 2016, 2017 en 2018.

Lees meer
Peter Michael

Wijnen van van Peter Michael

Au Paradis Cabernet Sauvignon  |  Les Pavots


Aan favorieten toegevoegd