Wijnen van Scarecrow

Scarecrow

Het verhaal van Scarecrow begint halverwege de 19e eeuw en speelt zich af in Rutherford, een subgebied binnen Napa County. Het begint allemaal bij het J.J. Cohn Estate, wat ooit grensde aan de legendarische wijngaard van Inglenook. In 1939 nam John Daniel Jr. het wijnhuis en de wijngaarden van Inglenook over. John overtuigt zijn buurman Joseph Judson Cohn om Cabernet Sauvignon wijnstokken aan te planten op een van zijn stukken grond. Cohn was niet voornemens om zelf wijnmaker te worden, maar Daniel beloofde om zijn druiven te kopen. De druiven die uit J.J. Cohn zijn de wijngaard kwamen hebben een belangrijke rol gespeeld in de kwaliteit van Inglenook, maar ook voor bekende namen zoals Insignia en Opus One.

In 2003 besloot Bret Lopez, de kleinzoon van Joseph, om wijn te gaan produceren onder de naam Scarecrow. De druiven die hij daarvoor gebruikte waren uiteraard afkomstig uit de wijngaard van zijn opa. The Wizard of Oz was de favoriete filmklassieker van Joseph en daar heeft Scarecrow zijn naam aan te danken. Het is een ode aan een van de onmisbare personages uit de film.

De vinificatie wordt gedaan door wijnmaakster Celia Welch. Celia heeft onder andere de Rising Star Award voor Women for Winesense op haar naam staan. Na het ontstelen van de Cabernet Sauvignon, worden de druiven vergist voor een periode van gemiddeld 24 dagen. Dan wordt de wijn overgestoken naar eikenhouten vaten van 90% nieuw Frans eiken. Eerst wordt de wijn voor 10 maanden met rust gelaten. Tussentijds wordt de wijn op kwaliteit gecontroleerd en vervolgens nog eens 10 maanden gerijpt.

Sinds een aantal jaar produceert het wijnhuis ook een tweede wijn. De M. Étain is Cabernet Sauvignon gedomineerd en wordt in enkele jaren aangevuld met Malbec, Petit Verdot en Merlot.

Van beide wijnen worden nog geen 2.000 kisten per jaar geproduceerd. Dit maakt de wijnen schaars en zeer exclusief. Om één fles te bemachtigen moet je snel zijn want de wijnen zijn altijd in een raptempo uitverkocht!

De beste jaargangen van Scarecrow zijn: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016.

Lees meer
Scarecrow

Wijnen van van Scarecrow

Cabernet Sauvignon  |  Cabernet Sauvignon Monsieur Etain


Aan favorieten toegevoegd