Wijnen van Jonata

Jonata
Gevestigd in de Ballard Canyon in Californië, in het geografische gebied van Central Coast Santa Ynes, wordt Jonata door sommigen beschouwd als de beste wijnproducent in de regio. Eén van de meest gewaardeerde wijnen van Jonata is de Jonata Todos Proprietary, een elegante en aromatische rode wijn met tonen van bloemen en kruiden.


Het landgoed van Jonata bestaat uit 33 hectare oppervlakte met Syrah, Sangiovese en Cabernet wijnstokken. Jonata produceert voornamelijk rode wijnen en daarnaast een klein percentage witte wijn. Het overgrote deel van het landschap is bedenkt met Careaga Sand, een bodemtype dat zijn oorsprong vindt in het Careaga Sandstone tijdperk. De blokken land zijn rechthoekig gevormd, wat bijdraagt aan de irrigatie van de zandbodem. Jonata is vernoemd naar de late Spaanse “Rancho San Carlos de Jonata”, waarmee het wijnhuis zijn historische oorsprong met trots uitdraagt.


Jonata is momenteel onder leiding van wijngaardmanager Ruben Solarzano, wijnmaker Matt Dees en assistent wijnmaker Drew Pickering, ambachtsmensen die een maatschappelijk verantwoorde invulling weten te geven aan hun werk als wijnproducent. Bij Jonata wordt namelijk gebruik gemaakt van een geïntegreerd boerderijmodel, waarin boerderijdieren zoals varkens, geiten en kippen bijdraagt aan een milieubewust onderhoud van de wijngaarden. Buitendien wordt bij Jonata een moestuin onderhouden waar olijfolie en honing wordt geproduceerd, met behulp van bijen die op het landgoed worden gekweekt!

Lees meer

Wijnen van Jonata

El Alma de Jonata  |  El Desafio de Jonata  |  La Sangre de Jonata Syrah  |  Todos  | 
Aan favorieten toegevoegd