Wijnen van Domaine Curry

Domaine Curry

Domaine Curry is een samenwerking tussen de schoonzussen Sydel Curry en Ayesha Curry. Hun debuut is nog niet zo lang geleden, in 2018 lanceren zij namelijk pas hun allereerste wijn: de Domaine Curry Cabernet Sauvignon 2015. Een jaar later komt ook hun sauvignon blanc op de markt.

De dames Curry zijn op zoek naar een bedrijf waarin zij kunnen samenwerken. Eerdere concepten zijn oa. een kledingzaak en een zonnebrillenmerk. Uiteindelijk komt het idee van een eigen wijnhuis naar boven. Tijdens een familiediner worden de plannen concreet gemaakt en besluiten de schoonzussen ervoor te gaan. Sydel Curry verwijst daarnaast ook nog naar de Bijbelse spreuk 31:16: “Als zij haar zinnen op een akker zet, koopt ze hem. Van wat ze heeft verdiend, plant ze een wijngaard”. Deze spreuk is voor Sydel de bevestiging dat vrouwen in de wijnwereld thuishoren.

Het wijnhuis werkt nauw samen met diverse wijnboeren in Napa Valley, Californië. Van deze wijnboeren kopen zij druiven van hoge kwaliteit. De rode wijn is een blend van 83% cabernet sauvignon, 7% cabernet franc, 9% petit verdot en 1% merlot. De wijn wordt opgevoed in vaten van Frans eikenhout. Hun witte wijn is gemaakt van 100% sauvignon blanc. De eerste lancering van de Domaine Curry Cabernet Sauvignon bestond slechts uit 300 kisten. Er liggen plannen om de productie te verhogen naar 1.000 kisten per jaar. Helaas wordt dit bemoeilijkt door de bosbranden die de afgelopen jaren hebben gewoed in Napa Valley.

Domaine Curry mag dan nog maar pas haar plekje hebben veroverd in de wijnwereld, dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit! De wijnen hebben namelijk al fantastische scores behaald! De Cabernet Sauvignon 2016 ontving 95 Parker punten van the Wine Advocate, 94 punten van James Suckling en 93 punten van Antonio Galloni. Ook de sauvignon blanc heeft al meerdere keren 90 punten gescoord. Een rijzende ster dus!

Lees meer