Wijnen van Realm

Realm

Realm Cellars is gelegen in het zuidelijke deel van de Napa Valley in Californië. De eerste vintage van het wijnhuis is 2002 en sindsdien heeft het huis zich naar de top van de wijnwereld weten te werken.

Realm Cellers is in eerste instantie begonnen met het aankopen van druiven van andere wijnboeren. Deze wijnboeren zijn destijds zorgvuldig uitgekozen, zodat de kwaliteit van het fruit gewaarborgd is. Nu heeft het wijnhuis zijn eigen wijngaarden en zijn de trossen afkomstig van diverse premium percelen uit het Stags Leap district. De percelen Dr. Crane, Farela en To Kalon staan zeer hoog aangeschreven in de regio en worden niet voor niets beschouwd als cru wijngaarden.

De focus ligt op het produceren van premiumwijnen met Bordeaux-druivenrassen. Dit zijn cabernet sauvignon, merlot, petit verdot en cabernet franc. Er worden zowel blends als monocépages gemaakt. In 2011 komt de eerste wijn op de markt die door de huidige wijnmaker is gemaakt. Dit is Benoit Touquette en is geboren in Bordeaux. Daar heeft hij aan de Universiteit van Bordeaux een master in Oenologie en Scheikunde afgerond. Benoit weet wat hij doet! In totaal worden er twaalf verschillende wijnen geproduceerd die onderverdeeld zijn in de volgende categorieën: proprietary blends, estate wines en single vineyards. The Tempest, The Absurd en The Bard zijn de meest bekende blends. Van de single vineyards wijnen zijn dat de Beckstoffer To Kalon en de Houyi. Alle wijnen ondergaan een rijping in houtenvaten. De duur daarvan varieert per jaargang en cuvée.

Lengte, complexiteit en een goed rijpingspotentieel zijn primaire eigenschappen van elke cuveée. Daarnaast zijn de wijnen zeer zeldzaam. Van sommige wijnen worden slechts 2.000 flessen per jaar geproduceerd. Doorgaans scoren de wijnen hoog bij befaamde journalisten. Het meest memorabele moment is toen de Beckstoffer to Kalon 2018 de magische 100 Parker-punten in ontvangst mocht nemen!

Lees meer


Aan favorieten toegevoegd