Wijnen van Patria

Patria

Nog geen tien jaar geleden is de droom van Tony Biagi verwezenlijkt. Deze droom is ontstaan tijdens een stage in 1992. Hij maakte de oogst mee van een ander wijnhuis en sindsdien is het idee van het hebben van een eigen wijnhuis niet meer uit zijn hoofd gegaan. Na jaren besluit hij ervoor te gaan en opent hij in 2013 zijn eigen winery: Patria Wines. Dit doet hij samen met zijn business partner Kimberly Jones. Biagi en Jones zijn in die tijd al langer dan 15 jaar bevriend en samen vormen ze een goed duo.

Bij Patria werken ze samen met verschillende wijnboeren en landeigenaren. Met hen zijn sterke en vertrouwelijke banden opgebouwd. En zoals Tony het zelf zegt: ‘we zijn vereerd om hen vrienden te mogen noemen’. De Oakville wijngaard ligt op zo’n 400 meter hoogte in de oostelijke heuvels van Napa Valley. De vulkanische rotsbodem in combinatie met de ligging zorgen voor druiven die rijk zijn aan smaak, kleur en een goede zuurgraad. De wijngaard is beplant met cabernet sauvignon, cabernet franc en petit verdot. De A. Prince wijngaard ligt in de appellation St. Helena. De wijngaard is ooit eigendom geweest van Alan Prince, die Tony in 1993 voor het eerst ontmoette. In die tijd werkt Tony als stagiaire bij Hess Collection Winery. Deze wijngaard is klein en relatief afgelegen, dit maakt het een uniek stukje grond. De opbrengst van deze wijngaard is dan ook bescheiden. Dit zijn samen de twee belangrijkste wijngaarden voor Patria Wines.

Er worden drie verschillende cuvées op de markt gebracht. Dit zijn Oakville Ranch, Avoyelles en A. Prince. De wijnen zitten bomvol zwart fruit, zoals zwarte bessen, pruimen en kersen. Het houtgebruik zorgt voor extra body en aroma’s van onder andere ceder en kruidnagel. Daarnaast hebben ze ook een lang bewaarpotentieel en is 20 jaar geen uitzondering. Omdat de opbrengsten laag zijn, zijn de wijnen in beperkte oplage beschikbaar. Dit maakt Partia wijnen schaars en nóg gewilder!

Dat de wijnen gewaardeerd worden is ook te zien aan de hoge scores die Patria Wines al in ontvangst heeft mogen nemen. De Avoyelles en A. Prince, beide vintage 2018, werden bekroond met 96 Parker-punten!

Lees meer
Patria
Aan favorieten toegevoegd