Wijnen van Myriad Cellars

Myriad Cellars

De naam Myriad is afgeleide van de Griekse taal. Myrias staat voor “tienduizend” en Myrios voor “ontelbaar”. Het wijnhuis en het terroir zijn samengesteld uit tal van diverse elementen, ofwel ontelbaar. Het wijnhuis is in 2006 opgericht door Mike Smith, die zijn ervaring heeft opgedaan bij wijnmaker Thomas Brown. Voordat Mike met Myriad begon, reisde hij helemaal van Portland (Oregon) naar Napa Valley om het vak te leren. Hij werkte onder andere voor Carter Cellars, Becklyn en Maybach Family.

Myriad werkt met 19 verschillende wijngaarden, waaronder een aantal van de beste wijngaarden van Napa Valley. Dit zijn onder andere Beckstoffer to Kalon, Beckstoffer Dr. Crane en Weitz Vineyard. Mike zijn missie is het produceren van natuurlijke en expressieve wijnen uit Californië, waarin terroir een belangrijke rol speelt. De aanplant bestaat hoofdzakelijk uit Cabernet Sauvignon, maar je vindt ook een kleine oplage Semillon en Syrah. Sinds kort maakt Myriad ook een rosé op basis van Pinot Noir. De druiven voor deze rosé worden gekocht van Patiné Cellars, waar het wijnhuis een nauw samenwerkingsverband mee heeft opgebouwd.

In de kelder worden alle interventies tot een minimum beperkt, zodat de wijnen goed het terroir weerspiegelen. De vergisting komt op gang door natuurlijke gisten en het houtgebruik is precies goed en niet overdadig. De duur van de houtrijping is afhankelijk van de wijn en van de vintage. Het gehele vinificatieproces wordt door Mike zelf gedaan. Zo heeft hij alle controle en staat hij dichter bij de wijnen.

De totale productie is beperkt en van alle wijnen worden slechts een aantal kisten op de markt gebracht. Dit maakt de wijnen schaars en nóg gewilder. Er is zelfs een wachtlijst om zo’n unieke wijn te kunnen bemachtigen! De legendarische jaargangen zijn: 2013, 2016 en 2019.

Lees meer
Myriad Cellars


Aan favorieten toegevoegd