Wijnen van Larkmead

Larkmead

Larkmead is één van de oudste wijnhuizen van Napa Valley. Het landgoed bestaat sinds 1884 en is in 1948 overgenomen door de familie Solari-Baker. Begin jaren ’90 hebben Kate Solari-Barker en haar man Cameron het stokje overgenomen van Kate haar ouders. In de eerste 10 jaar hebben zij alle wijngaarden opnieuw ingericht en beplant, zodat op elk perceel de juiste variëteit staat. Dit heeft de kwaliteit aanzienlijk verbeterd!

Inmiddels staat er 44 hectare aangeplant met voornamelijk Bordeaux druivenrassen. Van deze totale aanplant neemt Cabernet Sauvignon het grootste deel voor zijn rekening. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij Larkmead. Er wordt hard gewerkt om alles zo milieuvriendelijk in te richten. Dit harde werken is in 2011 voor het eerst beloond met de titel Napa Green Certified Winery en in 2017 ontvingen zij ook het Napa Green Land certificaat.

De vinificatie is volledig gericht op het uitdrukken van het speciale terroir van hun drie wijngaarden. In de kelder worden de druiven eerst vergist in roestvrijstalen tanks. Daarna worden de wijnen gerijpt in Franse eikenhouten vaten, waarvan het aandeel nieuw hout varieert van 20 tot 70%. De rijpingsduur ligt doorgaans tussen de 8 en 21 maanden. De wijnen van Larkmead zijn krachtig met veel fruitaroma’s en kruidigheid. De wijnen zijn op dronk na ongeveer 2 á 3 jaar en hebben een bewaarpotentieel van 10 tot 20 jaar.

De top cuvées van Larkmead zijn: Dr. Olmo, Solari en The Lark. En de meest iconische wijnen van Larkmead zijn The Lark 2002 en Solari Reserve 2013. Beide cuvées zijn beloond met wel 100 punten van Robert Parker! De wijnen zijn niet voor niets wereldwijd zeer geliefd!

Lees meer
Larkmead
Aan favorieten toegevoegd