Wijnen van Immortal

Immortal

Immortal Estate streeft ernaar om wijnen te produceren die zo goed als onsterfelijk zijn. Op het logo van het wijnhuis staat een kwal afgebeeld. Dit is de kwal, het enige onsterfelijke wezen op aarde. Deze kwal is in staat zichzelf te resetten en terug te transformeren. Op die manier begint de kwal weer aan een nieuw leven.

De wijngaarden van Immortal Estate zijn gelegen tussen de stadjes Santa Rosa (Sonoma Valley) en St. Helena (Napa Valley). De totale aanplant neemt ongeveer twintig hectare in beslag, waarvan 90% bestaat uit Cabernet Sauvignon. Het overige deel is aangeplant met Petit Verdot en Chardonnay. Eén perceel heeft zelfs een hellingspercentage van 55%. Dit maakt het bewerken van de wijnstokken erg arbeidsintensief.

Het wijnhuis ging voorheen onder de naam Hidden Ridge door het leven, maar de nieuwe eigenaren hebben het domein omgedoopt tot Immortal Estate. In 2004 start Tim Martin samen met zijn zakenpartner Mark Wiegard een eigen marketingbedrijf voor luxe merken. Vanuit dit bureau ontstaat de wens om een groot en luxe wijnmerk op te zetten. Deze wens wordt realiteit nadat zij het oude Hidden Ridge Vineyards overnemen.

Na het handmatig oogsten, worden de trossen van de stelen ontdaan en vergist roestvrijstalentanks. De schilinweking duurt 30 tot 50 dagen. De Impassable Mountain Reserve is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon en rijpt 28 maanden op 75% nieuw Frans eiken. Hun tweede wijn is de Slope blend, die bestaat uit voornamelijk Cabernet Sauvignon die is aangevuld met Petit Verdot. Ook deze wijn rijpt voor 28 maanden op 75% nieuw eiken.

In 2016 behaald de 2013 Impassable Mountain Reserve 100 Parker Punten. De beste jaargangen zijn: 2013, 2015 en 2016.

Lees meer
Immortal


Aan favorieten toegevoegd