Wijnen van Cattleya

Cattleya

Bibiane Gonzálev Rave behaalde een BTS-diploma Wijnbouw en Enologie in Cognac en een diploma Enologie aan de Universiteit van Bordeaux. Ze werkte als wijngaardmedewerker bij Domaine Stéphane Ogier en Domaine Clusel-Roch, en deed onderzoek voor een proefschrift bij Château Haut-Brion & La Mission Haut-Brion. Ze begon haar eigen wijnhuis CATTLEYA WINES, in 2011.

De Cattleya wijnen zijn appellation blends, bekend als genummerde cuvées en weerspiegelen de verhalen achter de wijnen en zijn een synergie van verschillende wijngaarden. De onmiskenbare charme en schoonheid van Sonoma County bestaat uit een groot aantal microklimaten en bodemvariaties die ideaal zijn voor het verbouwen van uitzonderlijke wijnen. Cattleya wijnen zijn een vertegenwoordiging van deze terroirs.

De druiven worden selectief met de hand geplukt en naar de wijnmakerij gebracht voor een zorgvuldige sortering. Het gistingsproces vindt plaats in roestvrijstalen open-top tanks, met uitsluitend 100% natuurlijke gisten en tweemaal daags een punchdown om kleur, tannines en smaken te extraheren. Na afloop worden de pinot noir wijnen overgebracht naar 55% nieuwe Franse eiken vaten waar malolactische gisting plaatsvindt, gevolgd door een rijpingsperiode van 11 maanden in de kelder. De ongefilterde pinot noir wordt ongeveer een jaar na de oogst gebotteld.

James Suckling geeft de Cattleya wijnen 92+ punten.

Lees meer
Cattleya
Aan favorieten toegevoegd