Wijnen van Carter Cellars

Carter Cellars

Cellars begon in de jaren ’80 niet als wijnhuis, maar als een kleine bed & breakfast. Omdat de accommodatie zo populair werd moest Mark Carter al snel uitbreiden en opende hij Hotel Carter mét restaurant. Op de wijnkaart vond je de beste wijnen van dat moment, variërend van Bordeaux tot aan Napa Valley. Al snel won het restaurant de ‘Wine Spectator Grand Award’ voor de beste wijnkaart. Destijds raakt Mark ook bevriend met Nils Venge, een bekende wijnmaker uit de regio. In 1999 besluiten ze samen wat druiven in te kopen en daarvan een wijn te maken. Deze keuze resulteert een jaar later in Carter Cellars.

Een van de allereerste wijngaarden waar men de druiven van kocht was Beckstoffer to Kalon; dé meeste geroemde wijngaard van Napa Valley. Door de jaren heen is het portfolio sterk gegroeid en omvat het acht verschillende wijngaarden die verspreid zijn over Oakville en St. Helena. In deze gaarden is Cabernet Sauvignon bij uitstek het belangrijkste druivenras, maar er wordt ook een kleine oplage Merlot gebruikt.

Na de oogst worden de trossen handmatig geselecteerd op kwaliteit. Alle druiven die niet voldoen aan de criteria worden verwijderd. Daarna worden de druiven zacht geperst, zodat eventuele bittere oliën en tannines niet in het sap terecht komen. Als de vergisting afgelopen is worden de wijnen overgestoken naar houten vaten van Frans eiken voor een periode van 18-20 maanden. In totaal produceert het wijnhuis 18 verschillende wijnen. The Grand Daddy, The Three Kings en The O.G. zijn de drie top cuvées van Carter Cellars.

Mark Carter is een zeer getalenteerde wijnmaker. Dit is terug te zien aan het feit dat hij niet één maar meerdere hundred scores op zijn naam heeft staan. De meest iconische vintage is 2013. Dit is namelijk het jaar waarin Carter drie maal 100 Parker Punten ontving. Het ging hier om de wijnen: The O.G., Las Piedreas en The G.T.O.

Lees meer
Carter Cellars
Aan favorieten toegevoegd