Wijnen van Boar's View

Boar's View

Boars' View wijngaard werd opgericht in 2007 en beslaat bijna 6 hectare in de Fort Ross-Seaview AVA. De wijnstokken werden geplant in 2008, waarbij de bodem werd afgestemd op de klonen en de optimale omstandigheden voor groei werden gecreëerd: 5 hectare werd beplant met Pinot Noir en 2 hectare met Chardonnay. De opbrengsten zijn laag, de oogst wordt met de hand gedaan wat resulteert in expressieve Pinot Noir en Chardonnay.

Boars' View is gelegen in de 'echte' Sonoma Coast, waar gematigde maritieme omstandigheden zorgen voor natuurlijke afkoeling tijdens zomer en winter. Het is een van de weinige wijngaarden in dit opmerkelijke gebied en streeft ernaar Pinot Noir van de hoogste kwaliteit te produceren.

Wijnmaker Thomas Brown, een expert in Bourgondische wijnen, was vanaf het begin gefascineerd door het natuurlijke potentieel van Boars' View. Hij was betrokken bij alle aspecten van de planning van het terrein, waardoor hij zijn kennis van de wijngaard naadloos kon integreren in de wijnbereiding. Na een bodem- en klimaatbeoordeling selecteerden Thomas en wijngaardmanager Ulises Valdez met de hand aanvullende druivenklonen om de unieke bodemsamenstelling en de warmere temperaturen van de locatie te optimaliseren. Deze omvatten een mix van Californische erfgoedrassen die bekend staan om hun robuuste fruitsmaken en gespierde structuur, zoals de Calera, Mt. Eden en Swan kloon Pinot Noirs en de Wente kloon voor Chardonnay.

Boar's View wijnen krijgen hoge beoordelingen van onder andere Robert Parker en Wine Spectator

Lees meer
Boar's View