Wijnen van Alpha Omega

Alpha Omega

Robin een aantal jaar druiventeler is geweest, hij meer dan 300 hectare met wijnstokken heeft beplant en in 1998 het wijnhuis Tolosa in San Luis Obispo heeft opgericht, besluiten hij en zijn vrouw Michelle Bagget in 2006 om naar Napa Valley te vertrekken om Alpha Omega op te richten. Maar dit is niet het enige waar zij zich mee bezighouden; Robin is onder andere ook vice-voorzitter van Festival Napa Valley en bestuurslid van meerdere organisaties, waaronder het Wine Institute en Land Trust of Napa County, Michelle is uitvoerend directeur van de Alpha Omega Foundation en sinds 2021 ambassadeur van V Foundation Wine Celebration Vitner. We kunnen dus wel stellen dat het duo zich voor de volle 100% inzet voor de Californische wijnbouw.

Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met Bordeauxvariëteiten, waarvan Cabernet Sauvignon de belangrijkste variëteit is. De aanplant is verspreid over veertien percelen in bijna elke AVA (appellation) van Napa Valley. De beroemdste wijngaarden van het huis zijn: 1155 Vineyard, Thomas Vineyard, Beckstoffer Georges III en Beckstofer To Kalon. Omdat het wijnhuis zoveel verschillende gaarden in bezit heeft, lopen de terroirs erg uiteen en resulteert dit in verschillende, maar unieke smaakprofielen.

Biologische regelgeving en duurzaamheid spelen een belangrijke rol in zowel de wijngaarden als in de kelder. Het wijnhuis is dan ook officieel Napa Green Certified. De vinificatie van de wijnen vindt deels plaats in eikenhouten vaten en deels in roestvrijstalen tanks. Houtopvoeding en de duur daarvan verschillen per cuvée. De meest speciale cuvée zijn: OAX, ERA en diverse Beckstoffer wijnen.

De Alpha Omega Cabernet Sauvignon Beckstoffer To Kalon 2018 is het meest iconisch van het wijnhuis, deze is namelijk met 100 Parker Punten bekroond. Andere fantastische jaargangen zijn: 2013, 2016 en 2019.

Lees meer
Alpha Omega


Aan favorieten toegevoegd