Wijnen van Bodegas Felix Callejo

Bodegas Felix Callejo

De wijngaarden van Bodegas Felix Callejo liggen in het dorp Sotillo de la Ribera, aan de noordelijke rand van het stroomgebied van de Duero, en profiteren van de hoge ligging (ongeveer 900 meter boven zeeniveau). Het terrein bestaat uit heidevelden met kalkhoudende bodems op grotere hoogte, die overgaan in grindbodems van oude rivierbeddingen, zandige gebieden in de pijnboombossen en klei in de lagere gebieden.

De wijnmakerij bestaat uit 27 wijngaarden met een diversiteit aan bodems, hoogtes en oriëntaties over een totale oppervlakte van 54,8 hectare. Zorgvuldig wijngaardbeheer, samen met deze diversiteit, stelt de Bodegas in staat het terroir uit te drukken door middel van verschillende druivensoorten zoals Tinto Fino, Garnacha, Albillo Mayor en Merlot.

Het doel van Bodegas Felix Callejo is om via de wijnen het unieke terroir, het landschap en de verschillende locaties te laten zien. Het maakt gebruik van een proces op basis van zwaartekracht en de natuurlijke gisten aanwezig in de druivenschil. De Bodegas volgt biologische landbouw sinds 2000.

De jaargangen van de cuvee Viñedos de la Familia worden beoordeeld met 92+ punten door Robert Parker en James Suckling.

Lees meer
Bodegas Felix Callejo