Wijnen van Le Ragnaie

Le Ragnaie

De wijngaarden van Le Regnaie beslaan 28 hectare en zijn verspreid over de gemeente Montalcino. De wijngaarden zijn opgesplitst in drie percelen met allen een eigen terroir. Het perceel Le Regnaie is gelegen in het centrale deel van Montalcino en ligt op het hoogste punt van de regio. De Petroso wijngaard ligt onder het dorpje Montalcino en behoort tot een van de oudste productiezones van de gemeente. Het laatste perceel, de Castelnuovo dell’Abate, is gelegen aan de voet van de Amiata berg in het zuidelijke deel van Montalcino.

Het wijnhuis is in handen van Riccardo en Jennifer Campinoti. In het jaar 2000 begon het stel samen aan de productie van hun eerste wijn. Het doel was om elegante en niet te zware Brunello wijnen te produceren. Na een aantal jaren is het wijnhuis volledig biologisch gecertificeerd en worden er nauwelijks bestrijdingsmiddelen gebruikt. De drie percelen Sangiovese worden met de hand geoogst en vervolgens geselecteerd op de sorteertafel. Dit zorgt ervoor dat er alleen wordt gewerkt met druiven van hoge kwaliteit. De vergisting van de druiven vindt plaats in cementen tanks. Het proces van maceratie en fermentatie duurt gemiddeld 25 tot 40 dagen. Daarna wordt de wijn overgestoken naar eikenhouten vaten. Deze vaten zijn zowel van Frans als Slavonisch eiken gemaakt. De Rosso di Montalcino blijft 9 maanden op vat. De Brunello di Montalcino krijgt daarentegen een stuk langere rijping, namelijk zo’n 36 tot 48 maanden. Daarna wordt de wijn gebotteld en opgeslagen totdat hij op de markt gebracht wordt.

De Campinoti familie houdt zich niet alleen met wijn bezig, maar ook voor privé kooklessen of een overnachting in de knusse bed & breakfast ben je bij hen op het juiste adres. Absoluut een bezoekje waard als je op zoek bent naar dé ultieme Italië ervaring!

De beste jaargangen van Le Regnaie zijn: 2004, 2006, 2007, 2010, 2013, 2015 en 2016.

Lees meer
Le Ragnaie


Aan favorieten toegevoegd