Wijnen van Ca'Marcanda

Ca'Marcanda

In 1996 begon Angelo Gaja een project om wijnen te produceren met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Dit leidde tot de oprichting van Ca'Marcanda, een GAJA landgoed in Bolgheri (Maremma). De meest gedetailleerde landkaarten werden gebruikt om het beste terroir te vinden met klei-kalkachtige bodems aan de voet van de Metallifere heuvels. Deze bodems houden water en mineralen vast, waardoor de rijping wordt vertraagd en frisse en zure wijnen ontstaan.

De onbebouwde grond werd geïdentificeerd en eind 1996 werden de onderhandelingen met de vorige eigenaars met succes afgesloten, wat leidde tot de naam Ca'Marcanda, wat in Piemontees dialect "Het huis van de eindeloze onderhandelingen" betekent.

Met het potentieel van Bolgheri als wijnproducerend gebied in gedachten richtte Angelo Gaja in 1996 het wijnhuis op. Vandaag de dag strekt het wijnhuis zich uit over ongeveer 80 hectare wijngaarden in de DOC appellatie van Bolgheri, met als doel wijnen te produceren die de kenmerken van de regio weerspiegelen met een evenwichtige middenstructuur, gematigde alcohol en een levendige expressie van frisheid.

Lees meer
Ca'Marcanda


Aan favorieten toegevoegd