Barolo Riserva Speciale 1967 Luigi Calissano


4.1 sterren - 1 professionele reviews
€ 92,95 (excl. BTW)
112,47 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Classificatie Cru Classe
Wijnsoort Rood
Producent Luigi Calissano
Jaar 1967
Land Italië
Streek Piemonte
Druif Nebbiolo
Inhoud 0,75
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (8.25)

We proefden deze wijn in mei 2023: wat een verrassing en wat een perfecte conditie.
Een wijn van 50+ jaar oud kan alle kanten op. Nu waren we vrij zeker van onze zaak, want deze fles kwam uit een zeer goede kelder en is altijd zeer goed bewaard. En met de riserva speciale heb je iets meer kans dat hij niet inzakt.

De fles werd voorzichtig ontkurkt en met een mooie 'plop' geopend. Wat er vervolgens gebeurde was waar je op hoopte. De wijn was tot tweederde in de kurk getrokken, een goed teken, rook kruidig en had een sterke geur van fruit en een vleugje eikenhout. Snuivend aan de fles kwam de geur van sultanarozijnen onze kant op. Dit was veelbelovend en voorspelde veel goeds.

De kleur was donkerder dan normaal, zoals verwacht van een riserva uit 1967. We hadden wel een vermoeden dat deze wijn veel tannine zou bevatten. De geuren die ons nu verwelkomden waren een feestje op zich: tonen van gedroogde munt, een kruidnagel, maar ook paddenstoelen, donkerrood fruit, sultana's, pure chocolade... wat een sensatie!

De eerste slok was vol complexiteit, wat gebeurde hier veel. Complex, licht zuur en toch zacht, fluweelachtig, laat een film achter op de tong en je tanden, mooie body, vol maar niet te zwaar. We gaven de wijn meer tijd om op adem te komen en de wijn verbeterde snel. De zuren namen af, de Barolo werd geconcentreerder, fruitiger en hij ontwikkelde tonen van bramen en kersenjam, een rozenvibe voor volwassenen.

Als u van deze prachtige Barolo wilt genieten, moet u hem minstens een half uur van tevoren decanteren. Maar dan mis je wel het grote avontuur.


Aan favorieten toegevoegd