Wijnen van Giuseppe Rinaldi

Giuseppe Rinaldi

Wijnhuis Rinaldi is te vinden in het hart van Cuneo, Piemonte. Rinaldi is een van de meest traditionele producenten uit de regio. Traditie en kwaliteit staan al vanaf de oprichting hoog in het vaandel en zijn generatie op generatie aan elkaar overgedragen. De filosofie van het wijnhuis is het produceren van complexe wijnen. Niet een wijn die gemakkelijk en gewoon lekker is, maar een wijn waarbij je moet nadenken en de tijd ervoor moet nemen. Een wijn die je niet zo snel meer vergeet.

Dolcetto, barbera en uiteraard nebbiolo zijn de meest aangeplante druivenrassen. Totaal staat er zo’n tien hectare aangeplant. Rinaldi heeft ook enkele cru’s in handen, als Brunate, Cannubi-San Lorenzo en Ravera. Het wijngaardbeheer is gebaseerd op de biologische regelgeving. Respect voor de natuur is altijd al het belangrijkste uitgangspunt geweest.

Nadat de druiven met de hand zijn binnengehaald gaat de fermentatie van start door middel van natuurlijke gisten. De vinificatie verloopt volgens de eeuwenoude tradities. Zowel de vergisting als de opvoeding vinden dan ook plaats in vaten van Slavonisch eiken. De rijpingsduur hangt af van het type wijn. Er worden geen ‘single cru vineyard’ cuvées gemaakt, ondanks het feit dat het om enkele van de bekendste cru wijngaarden gaat. De reden hiervoor? De vorige generaties verkregen ook harmonie en natuurlijk evenwicht in Barolo door het blenden van diverse percelen. Het zou niet de meest traditionele producent zijn geweest als deze manier van werken zou worden aangepast.

De cru wijngaarden, het zorgvuldige wijngaardbeheer en de traditionele werkwijze zorgen voor zeer complexe wijnen. Barolo Cannubio, Tre Trine en Brunate-La Coste zijn de meest beroemde wijnen van het wijnhuis en kent vele liefhebbers. Kortom, een iconisch wijnhuis uit Piemonte!

Lees meer
Giuseppe Rinaldi

Wijnen van van Giuseppe Rinaldi

Barbera D'Alba  |  Barolo Brunate  |  Barolo Classico  |  Barolo Tre Tine