Wijnen van Cesare Bussolo

Cesare Bussolo

De wijngaarden van Cesare Bussolo liggen verspreid in de regio Piemonte. Cesare Bussolo is geboren en getogen in het dorpje La Morra, het kloppende hart van de Barolo. Van kind af aan is hij in aanraking geweest met wijn en een opleiding aan de Alba Wine School was dan ook een logische keuze.

Nadat Cesare genoeg ervaring heeft opgedaan bij diverse wijnhuizen, start hij in 2009 zijn eigen reis als wijnmaker. Hij koopt een 90 jaar oude wijngaard in de gemeente Cuneo, gelegen in Piemonte. Een jaar later beplant hij de wijngaard met nieuwe wijnstokken met een zeer hoge dichtheid, namelijk zo’n 8.000 stokken per hectare. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en de oogst gebeurt met de hand. Nebbiolo en Barbera zijn dé druivenrassen voor zijn productie van schitterende Piemonte wijnen.

In de wijnkelder komt de vergisting opgang door natuurlijke gisten, deze vindt plaats in roestvrijstalentanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken naar eikenhouten vaten voor een verdere rijping. De wijnen worden in de wijnkelder va Roberto Voerzio geproduceerd, eveneens een topproducent uit Barolo. Cesare ziet Robert nog steeds als zijn mentor, de persoon waar hij erg veel van heeft geleerd.

De grand cru van het wijnhuis is de Barolo Fossati. De Nebbiolo druiven zijn afkomstig van een wijngaard die ten zuiden van het dorpje La Morra ligt. Het perceel ligt op 330 meter hoogte en de bodem kenmerkt zich door steen en klei.

Elke fles heeft een fraai etiket met daarop een typerende illustratie van een sommelier of wijnliefhebber. Ondanks het feit dat Cesare nog maar enkele jaargangen op de markt heeft gebracht, behoort hij nu al tot de top van Piemonte.

Lees meer
Cesare Bussolo


Aan favorieten toegevoegd