Wijnen van Auguste Clape

Auguste Clape

De historische gebouwen van Domaine Clape, die dateren uit de 19e eeuw, zijn door verschillende generaties van de familie Clape voor het maken van wijn gebruikt. Sinds de jaren 1970 heeft het domein van Auguste Clape een reputatie opgebouwd voor zijn traditionele Cornas-wijnen. Pierre, de zoon van Auguste, kwam in 1988 bij het domein en Olivier in 2002 en zette de duurzame wijnbouw van hun ouders voort.

Vandaag beslaat de wijngaard van Domaine Clape 8 ha, waarvan 0,8 ha witte Marsanne op de beschermde oorsprongsbenaming Saint Peray. De Syrah terrasvormige percelen zijn ideaal gelegen in de beste gebieden van de benaming Cornas, op natuurlijke hellingen tot 50-60%, waar geen machines of tractoren kunnen worden gebruikt. De geproduceerde wijnen drukken de volledige kracht van het Cornas-terroir uit, met een opmerkelijk rijpingspotentieel. Het vinificatieproces is natuurlijk en traditioneel, met minimale interventie, en de wijnen rijpen in "foudres".

Auguste Clape produceert zonder twijfel de beste wijnen van het gebied. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is hoog, sommige zijn meer dan 100 jaar oud. De wijnen van Clape zijn meestal donker van kleur en zeer tanninerijk als ze jong zijn. Met de jaren worden de tannines echter zachter en ontwikkelen ze een verleidelijk parfum van romig, peperig, zwart fruit, dat leidt tot complexe smaken en nuances. De wijnen kunnen moeiteloos meer dan 25 jaar rijpen.

Wijnrecensenten beoordelen de wijnen van Clape zonder uitzondering als zeer goed. De Cornas 2015-2020 werden door Robert Parker beoordeeld met >95 punten.

Lees meer
Auguste Clape


Aan favorieten toegevoegd