Wijnen van Miraval

Miraval

Château Miraval werd wereldwijd beroemd nadat Angelina Jolie en Brad Pitt het landgoed kochten in 2008. Het befaamde wijnhuis ligt in het kleine dorpje Correns in de Provence. De wijngaarden bestaan uit aangelegde terrassen op een hoogte van 350 meter. Het klimaat is mediterraan, maar doordat het ’s nachts voldoende afkoelt, behouden de druiven hun frisheid. De bodem bestaat uit een combinatie van kalk en klei. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de wortels de juiste hoeveelheid water vasthouden en de wijnstokken worden voorzien van voldoende water.

De gigantische wijnkelder van Miraval werd al in 1850 gebouwd door Joseph-Louis Lambot. De wijnkelder valt onder leiding van wijnmaker Marc Perrin. Marc produceert een uitgebreide reeks van rode, witte en rosé wijnen. De rosé wijnen zijn bij uitstek het populairst. In 2020 werd bekend gemaakt dat er een champagne op de markt zou komen in samenwerking met Rodolphe Péters.

De familie Péters is sinds 1919 actief in de Champagnestreek en produceert champagne van hoogstaande kwaliteit. Péters en Perrin hebben al jarenlang een sterke band met elkaar. Hun gedeelde passie voor wijn resulteert in een unieke samenwerking. Na vijf jaar onderzoek, toewijding en ontwikkeling ontstaat daar dan de Fleur de Miraval Rosé Champagne. Het project weet al die tijd onder de radar te blijven, totdat in 2020 het grote nieuws naar buiten komt.

Fleur de Miraval Rosé Champagne is gemaakt van 75% Chardonnay en 25% Pinot Noir. Door de toevoeging van Pinot Noir kleurt de champagne roze, de knipoog naar de Provence. De champagne rijpt drie jaar op fles in de kelder. Deze lange flesrijping zorgt voor een goed geïntegreerde en fijne bubbel. De fles is volledig gecoat om zo de champagne tegen daglicht te beschermen.

Fleur de Miraval staat garant voor luxe, elegantie en kwaliteit. De rosé champagne is zeer exclusief, aangezien er slechts 20.000 flessen van worden geproduceerd.

Lees meer
Miraval


Aan favorieten toegevoegd