Wijnen van Nicolas Jacob

Nicolas Jacob

Nicolas Jacob begon zijn carrière met werken op verschillende biologische groenteboerderijen. Pas na enige tijd begon zijn interesse voor wijn te groeien. Tijdens zijn ontdekkingstocht naar meer ervaring en kennis werkte hij samen met gerenommeerde wijnmakers. Zo werkte hij onder andere samen met Jean-François, bekend van Domaine Ganevat en bracht hij enige tijd door bij Domaine Macle met wijnmaker Laurent Macle.

Na enkele jaren besluit hij om eigen percelen aan te kopen. In 2015 wordt hij eigenaar van één hectare in het dorpje L’Etoile in de Jura. In de wijngaard staan onder andere pinot noir, chardonnay en het lokale ras savagnin aangeplant. Vier jaar later weet hij een klein wijnhuis in Cesancey in zijn bezit te krijgen plus nog eens vijf hectare in Rotalier.

Hoe Nicolas te werk gaat in de kelder en in de wijngaard is natuurlijk gebaseerd op zijn eerdere werkervaring en alles geschiedt eveneens volgens biologische wijzen. Dat alles zo natuurlijk mogelijk verloopt is dan ook de norm. De fermentatie komt op gang door de van nature aanwezige gisten. De wijnen worden opgevoed in gebruikte vaten, zodat de invloed van het hout minimaal is. Daarnaast worden er maar minimale hoeveelheden van sulfiet gebruikt. Het resultaat? Prachtige, zuivere en pure wijnen. Deze wijnen komen uit onder de namen Les Argales, La Haut, Aux Perrieres, Les Chazaux, Au Mouiller en ‘X’. Het zijn stuk voor stuk bijzondere wijnen, die allemaal een uniek karakter hebben.

Ook al produceert Nicolas nog maar vijf jaar zijn eigen wijnen, hij behoort zeker tot de grotere spelers en hoort bij de unieke wijnmakers van de Jura. Zijn beste jaargang tot nu toe is bij uitstek de vintage 2019!

Lees meer


Aan favorieten toegevoegd