Wijnen van Clos Saint Jean

Clos Saint Jean

Clos Saint Jean is een familiedomein in Châteauneuf-du-Pape, dat in 1900 werd opgericht door Edmund Tacussel. Sinds 1991 wordt het landgoed beheerd door de twee zonen van wijlen eigenaar Guy Maurel, Pascal en Vincent Maurel. Het domein beslaat 48 hectare, voornamelijk gelegen in de zuidoostelijke sector van de appellation, waaronder het iconische plateau Le Crau, dat bekend staat om zijn terroir van rode klei. Cabane de Saint Jean en Coteaux de Saint Jean zijn de twee kleine lieux-dits in Bedarrides waar 20 hectare van het domein ligt.

In 2002 onderging Clos Saint Jean een belangrijke transformatie, waaronder de aanwinst van de gerenommeerde oenoloog Philippe Gambie, die sinds 2003 advies geeft op het domein.

De wijnbouw van Clos Saint Jean is volledig duurzaam en er wordt gebruik gemaakt van biologische methoden. De druiven worden handmatig geoogst. Wijn van de Grenache wijngaarden wordt gerijpt in beton, behalve Sanctus Sanctorum (gerijpt in 600 liter eiken vaten) en alleen verkrijgbaar in magnum. Wijn van de Mourvèdre en Syrah wijngaarden worden gerijpt in barriques en 600 liter eiken vaten. Alle rode wijnen rijpen ongeveer 12 maanden.

De meest diepgaande en hoogst scorende wijnen zijn de Chateauneuf du Pape Sanctus Sanctorumcome, de La Combe des Fous en Deus ex Machina.

Lees meer
Clos Saint Jean


Aan favorieten toegevoegd