Wijnen van Pol Roger

Pol Roger

Het champagnehuis wordt halverwege de 19e eeuw opgericht door Pol Roger. In 1849 wordt de eerste champagne uitgebracht. 2 jaar na dato verhuisd Pol Roger het bedrijf van Aÿ naar Epernay. Het wijnhuis is te vinden aan de Avenue de Champagne in Épernay. De binnenplaats is vernoemd naar Winston Churchill.

Net na het overlijden van Pol Roger komen er een aantal zware jaren aan voor het bedrijf. Op 23 februari 1900 storten delen van de kelders en gebouwen in. Er gingen 1,5 miljoen flessen en 500 vaten verloren. Toch weten de zonen van Pol, Maurice en George, het hoofd boven water te houden na deze ramp. Zo weet het duo de export uit te breiden en grote klanten binnen te halen. Helaas brengt de Eerste Wereldoorlog verandering in deze expansie. Daarnaast werd een groot deel van de export belemmerd door de drooglegging in de Verenigde Staten en door de Russische Revolutie. Dan verkeert Frankrijk ook nog eens in een economische crisis en verslechtert de lokale afzetmarkt.

Toch weet het bedrijf zich staande te houden gedurende deze zware jaren. Dit zorgt voor een ijzersterk imago van het champagnehuis. De kwaliteit van de champagnes wordt eveneens bevestigd door Britse politicus Winston Churchill. Volgens Winston maakt Pol Roger de allerbeste champagne ter wereld. Dit leidde tot een heuse Sir Winston Churchill cuvée die tijdens de lancering in Blenheim Palace enkel in magnumformaat beschikbaar was.

Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer en heeft het champagnehuis meer dan 200 hectare in handen. De druiven worden in elke wijngaard streng geselecteerd, zodat alleen de beste kwaliteit wordt gebruikt. De champagnes hebben een groot aandeel Chardonnay en kenmerken zich door elegantie, verfijning en een rijk bouquet.

Lees meer
Pol Roger

Wijnen van van Pol Roger

Blanc de Blancs Vintage  |  Brut  |  Brut Vintage 2012  |  Cuvee Winston Churchill


Aan favorieten toegevoegd