Wijnen van Larmandier-Bernier

Larmandier-Bernier

Larmandier-Bernier is opgericht door Elisabeth Bernier en Philippe Larmandier. Beide families hebben al sinds 1765 wijngaarden in de Côte des Blacs in hun bezit. Na het huwelijk van Elisabeth en Philippe worden de wijngaarden van deze twee families samengevoegd tot één domein.

Het wijnhuis werkt uitsluitend met eigen wijngaarden, die allemaal een grand cru of premier cru status hebben. Deze plots staan aangeplant in de gemeenten: Cramant, Oger, Avize en Vertus. In totaal omvat het domein 18 hectare, waarvan 90% is beplant met chardonnay. De wijnstokken staan op de kenmerkende kalksteen bodem. Wat een van de belangrijkste elementen is in het terroir. Daarnaast zorgt de hoge leeftijd van de wijnstokken voor een lagere, maar kwalitatieve opbrengst. De leeftijd ligt namelijk tussen de 40 en de 80 jaar! Deze stokken worden al meer dan 20 jaar op biodynamische wijze verbouwd.

Elk perceel wordt apart vergist in eikenhouten vaten met gebruik van inheemse gistculturen. Als de gisting is afgerond blijven de stille wijnen nog in het vat voor een sur lie rijping van gemiddeld een jaar. Daarna worden de wijnen geblend en gebotteld en dan kan de tweede gisting beginnen. Om het terroir zo goed mogelijk te laten spreken worden de champagnes niet gefilterd of geklaard. Na 3 tot 10 jaar flesrijping vindt het disgorgement plaats. Dit gebeurt manueel. In totaal verschijnen er acht verschillende champagnes uit de kelder. Om er een aantal te benoemen: Vieille Vigne du Levant, Latitude, Terre de Vertus en Les Chemins d’Avize.

Door de jaren heen heeft het champagnehuis al vele lofbetuigingen en awards mogen ontvangen. Zo werd hun champagne in 2002 geselecteerd als ‘Most Promising Wine’ en in 2003 is Philippe uitgeroepen als ‘Winegrower of the Year’ door Gault & Milau. Daarnaast worden de wijnen op regelmatige basis bekroond met hoge scores.

De beste jaargangen van de vintage champagnes van Larmandier-Bernier zijn: 2012, 2013 en 2014.

Lees meer
Larmandier-Bernier


Aan favorieten toegevoegd