Wijnen van Jerome Prevost

Jerome Prevost

Jérôme Prevost richtte in 1987 zijn eigen wijnhuis op nadat hij van zijn oma een perceel met wijnstokken erfde. Zijn oma verbouwde voor die tijd zelf geen de druiven, maar zij had een leasecontract met een ander wijnhuis. In de eerste jaren na de oprichting verkocht Jérôme zijn druiven aan verschillende négociants (wijnhandelaren). Het is uiteindelijk zijn goede vriend Anselme Selosse, van het beroemde wijnhuis Jacques Selosse, die hem weet over te halen om zelf champagne te gaan produceren. Omdat Jérôme toen nog geen eigen kelder had mocht hij gebruik maken van die van Selosse. Na vier jaar vindt hij zijn eigen plek in Gueux.

Het perceel omvat 2,2 hectare en is gelegen aan de voet van Montagne de Reims. De bodem kenmerkt zich door zand, kalksteen en zee fossielen van miljoenen jaren terug. Een uniek stukje terroir! In de wijngaard worden geen chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden of herbiciden gebruikt. Alles verloopt zo natuurlijk mogelijk. Deze visie vind je ook terug in de kelder. Het vinificatieproces verloopt met zo min mogelijk interventies. De vergisting komt op gang door inheemse gistculturen en de wijnen worden niet geklaard of gefilterd. De vinificatie vindt plaats in houten vaten van 450 – 600 liter.

Het vlaggenschip is de Les Beguines cuvée. Dit is een single variety wijn van 100% pinot meunier. De Extra Brut Grand Cru is zijn nieuwste release en is gemaakt van chardonnay. Om deze champagne te produceren worden er druiven ingekocht. De trossen worden streng geselecteerd op lage opbrengst, rijpheid en het terroir waar ze vandaan komen. Na het bottelen rijpen de champagnes nog drie jaar voordat ze worden uitgegeven. Jérôme produceert ook een rosé, die onder de naam Fac Simile op de markt komt. Op het label van de champagnes vind je geen vintage, maar een code die begint met LC wat staat voor ‘lot consigne’. Deze code geeft een indicatie van het oogstjaar.

De productie bestaat uit slechts 6.000 flessen. Wat ervoor zorgt dat de champagnes van Jérôme zeer schaars zijn en lastig te verkrijgen. De Extra Brut Grand Cru kreeg vanaf zijn eerste release al gelijk 95 punten van The Wine Advocate Robert Parker!

Lees meer
Jerome Prevost


Aan favorieten toegevoegd