Wijnen van Domaine Henri Boillot

Domaine Henri Boillot

Domein Henri Boillot

Domein Henri Boillot, gevestigd in Mersault in Frankrijk, op de grens van Volnay en Puligny-Montrachet, is een levend voorbeeld van het succesvol combineren van twee distinctieve karakters van wijn.


De locatie van Domein Henri Boillot was stategisch gekozen om het beste van die twee wijnregio’s te combineren: de elegante rode wijn uit Volnay, en de fruitige witte wijnen van Puligny-Montrachet. De wijngaard beslaat 14 hectares aan land met ongeveer 50% chardonnay- en 50% pinot noirplantage. Door het gebruik van verschillende druiven bewerkt onder verschillende klimaatomstandigheden, worden twee totaal verschillende types wijnen geproduceerd, elk met hun eigen karakter en verhaal.

Het domein werd gesticht in 1885 door Jean Boillot. Toen het land werd gekocht door Henri Boillot, de derde generatie in deze familie, besliste hij om het landgoed te herdopen naar zijn eigen naam. Vandaag is het domein nog steeds onder het leidend toezicht van Henri Boillot (de specialist in witte wijnen) en zijn zoon Guillaume Boillot (leider van het rode-wijndepartement). Twee vakmannen met hun eigen specialiteit en hun eigen passie.

Lees meer

Wijnen van Domaine Henri Boillot

Batard Montrachet  |  Clos de Vougeot  | 
Aan favorieten toegevoegd