Wijnen van Chateau Gloria

Chateau Gloria

Henri Martin's grote wens was het opbouwen van een gerenommeerd chateau in de Bordeaux. Hij bouwde het vanuit het niets op, wijngaard voor wijngaard, door te onderhandelen met zijn vrienden die wijngaarden bezaten in Saint-Julien en door verschillende percelen van prachtig gelegen Günzian-grindterroirs te kopen, om uiteindelijk het landgoed Château Gloria te creëren.

Dit was een opmerkelijke prestatie, aangezien de Saint-Julien wijngaarden bijna allemaal behoren tot de 11 "grands crus classes (1855)". Het domein beslaat nu 50 hectare, voornamelijk "cru classé" terroirs, waarvan sommige tot de meest gerenommeerde St. Julien domeinen behoren.

De druivenrassen zijn een klassieke linkeroever Bordeaux mix: Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (25%), Cabernet Franc (5%) en Petit Verdot (5%). De oogst gebeurt handmatig, de vinificatie in roestvrijstalen, temperatuurgecontroleerde tanks en de rijping gebeurt op vaten (40% nieuw) gedurende 14 maanden.

Waarom is Château Gloria dan zelf geen cru classé? Het antwoord is eenvoudig: het bestond niet ten tijde van de classificatie in 1855.

Chateau Gloria wordt door professionele wijnbeoordelaars en wijnliefhebbers beschouwd als een domein van topkwaliteit. Recente jaargangen scoren zonder uitzondering 90+ punten van James Suckling en Robert Parker.

Lees meer
Chateau Gloria