Wijnen van Chateau Guiraud

Chateau Guiraud

Pierre Guiraud, een wijnhandelaar uit Bordeaux, kocht Château Guiraud in 1766 van de familie Mons de Saint Poly. Binnen 80 jaar bereikte het domein grootsheid en werd het in 1855 geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé. In 2006 kochten Robert Peugeot en drie wijnmakers, Olivier Bernard, Stephan Von Neipperg en Xavier Planty, Château Guiraud.

De wijngaard beslaat 100 hectare en bestaat voor 80% uit zanderig grind en voor 20% uit diepe aarde, een mengsel van klei, kalksteen en grind. De heterogene bodem en ondergrond zorgen voor een verscheidenheid aan aromatische nuances. Natuurlijke bronnen onderaan de hellingen zorgen voor een goede afwatering en voorkomen vochtstagnatie.

Château Guiraud verbouwt voornamelijk twee druivenrassen: Sauvignon (35%) en Sémillon (65%), die apart gevinifieerd worden. De gemiddelde leeftijd van de wijngaard is 35-40 jaar en de oogst gebeurt handmatig. De wijn rijpt ongeveer 18 maanden in zorgvuldig geselecteerde eikenhouten vaten.

Naast zoete Sauternes maakt Chateau Guiraud ook een droge witte wijn. Tot 2020 heette deze wijn de G de Guiraud, nu heet de wijn Guiraud Blanc Sec.

De wijnen van Guiraud scoren hoog tot zeer hoog. De Sauternes van 2005 scoorde 95 Parkerpunten.

Château Guiraud doet sinds 1996 aan biologische wijnbouw en is sinds 2011 biologisch gecertificeerd.

Lees meer
Chateau Guiraud

Wijnen van van Chateau Guiraud

Blanc Sec  |  Chateau Guiraud