Wijnen van Chateau D'Armailhac

Chateau D'Armailhac

Het verhaal van Château d’Armailhac gaat terug tot de 17e eeuw. In 1680 hadden de twee broers Dominique en Guilhem Armailhacq al de eerste percelen in Pauillac in bezit. Pas 70 jaar later zijn deze percelen met wijnstokken beplant. Het aantal hectares nam snel toe, want aan het einde van de 18e eeuw besloeg de wijngaard al meer dan 50 hectare. Na een aantal zware jaren met onder andere de phylloxera plaag en de Eerste Wereld Oorlog, werd Baron Philippe de Rothschild in 1934 eigenaar van het toenmalige Mouton d’Armailhac. Hij vernoemde het château naar hemzelf en vanaf dat moment ging het wijnhuis verder onder de naam Mouton Baron Philippe. Het was Barones Philippine die in ‘89 het wijnhuis weer zijn originele identiteit teruggaf en de naam veranderde de naam in Château d’Armailhac.

Het wijngaardareaal beslaat tegenwoordig 70 hectare, waarvan 20% bestaat uit de originele stokken uit 1890. De wijngaard is onderverdeeld in drie percelen: Plateau des Levantines et l’Obélisque, Plateau de Pibran en Croupe de Béhéré. De aanplant bestaat uit 52% cabernet sauvignon, 36% merlot, 10% cabernet franc en 2% petit verdot. Het terroir wordt gekenmerkt door klei, kalksteen en een diepe grind bodem.

Château d’Armailhac is onderdeel van de beroemde classificatie van Bordeaux uit 1855. Het wijnhuis is opgenomen als een 5e cru. Omdat d’Armailhac in bezit is van Château Mouton Rothschild vindt de vinificatie van beide huizen plaats in dezelfde kelder. De blend van de wijn wordt altijd gedomineerd door cabernet sauvignon. Na de vergisting rijpt de wijn gemiddeld 15-18 maanden in eikenhouten vaten. De grand vin van Château d’Armailhac heeft een intens bouquet, elegante tannines en een lange afdronk. De beste jaargangen zijn: 2016, 2018, 2019 en 2020.

Lees meer
Chateau D'Armailhac

Wijnen van van Chateau D'Armailhac

Chateau D'Armailhac  |  Chateau D'Armailhac (Bin Soiled Label)


Aan favorieten toegevoegd