Wijnen van Chateau Belgrave

Chateau Belgrave

Château Belgrave, een in 1855 geklasseerd domein van de 5e groei, begon echte kwaliteitswijnen te produceren toen Dourthe het overnam en de kelders en wijngaarden grondig renoveerde. Met de hulp van de gerenommeerde oenoloog Michel Rolland schoot de kwaliteit van de wijn omhoog.

Château Belgrave ligt in Blanquefort Cedex, in de Médoc van Bordeaux, en omvat 59 hectare wijngaarden in de appellation Haut-Médoc. Het landgoed volgt duurzame landbouwpraktijken, gecertificeerd op niveau 3 door HVE sinds 2019 en gecertificeerd door Terra Vitis sinds 2017. De wijngaarden zijn beplant met 46% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot, 4% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot in een dichtheid van 10.000 wijnstokken per hectare.

De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan twee sorteerprocessen, één in de wijngaard en één met een optische sorteermachine in de kelders. De gisting vindt plaats in moderne roestvrijstalen tanks die zijn uitgerust met automatische ponssystemen. De wijn wordt gemengd tijdens de rijping en er worden geen rekken toegepast. De malolactische gisting vindt gedeeltelijk plaats in vaten en een deel van de wijn rijpt gedurende 12 tot 14 maanden in eikenhouten vaten op de droesem. Château Belgrave produceert slanke, stijlvolle en harmonieuze clarets die jong lekker zijn, maar ook tot 20 jaar kunnen worden bewaard.

Lees meer
Chateau Belgrave

Wijnen van van Chateau Belgrave

Chateau Belgrave


Aan favorieten toegevoegd