Macallan 1980 Gran Reserva Sherry Wood 40% 1980


5.0 sterren - 1 professionele reviews

Macallan 1980 Gran Reserva Sherry Wood 40% 1980

excl. BTW € 3.305,79
in. BTW € 4.000,01
Volume 0,70l
buy with
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Gran Reserva
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1980
Gebotteld 1999
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 18
Cask Type sherry
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Perfect
Voorraad 0
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (92)

Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1980 40% is een zeldzame en zeer gewilde single malt whisky van de wereldberoemde Macallan-distilleerderij, gelegen in het hart van Speyside, Schotland. Deze specifieke uitdrukking werd gedistilleerd in 1980 en 18 jaar gerijpt voordat hij werd gebotteld in 1998. Het is een van de oudste en meest verzamelbare Macallan whisky's die vandaag de dag beschikbaar zijn.

Op de neus biedt Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1980 een rijke en complexe aroma, met tonen van sherry, vanille en gedroogd fruit. Er is ook een hint van eikenhout en een subtiele rokerigheid die diepte en complexiteit toevoegt aan het algemene aroma.

Op de tong is deze whisky vol en rijk, met een fluweelzachte gladheid die de tong bedekt. Smaaktonen van pure chocolade, vijgen en rozijnen overheersen, met een subtiele kruidigheid die complexiteit en balans toevoegt aan het algehele smaakprofiel.

De afdronk van Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1980 is lang en verwarmend, met een zachte zoetheid die op de tong blijft hangen. Het is een testament aan de kwaliteit van het rijpingsproces, waarbij de smaken en aroma's na verloop van tijd meer uitgesproken en harmonieus worden.

De verpakking van deze whisky is ook opmerkelijk, met een klassiek ontwerp dat de traditionele ambacht en aandacht voor detail weerspiegelt die in de productie is gestoken. De fles is lang en slank, met een label dat het iconische Macallan-logo bevat.

Al met al is Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1980 40% een zeldzame en uitzonderlijke whisky die elke whiskyliefhebber zeker zal imponeren. Het rijke en complexe smaakprofiel, gecombineerd met de gladheid en balans die gepaard gaan met langdurige rijping, zorgen voor een werkelijk gedenkwaardige drinkervaring. Of het nu op zichzelf wordt gedronken of bij een speciale gelegenheid wordt geserveerd, deze whisky is een must-try voor iedereen die de wereld van hoogwaardige, premium single malt whisky's wil verkennen.


Aan favorieten toegevoegd