Highland Park Earl Magnus 15 Years Old 52.6% 1998


4.4 sterren - 3 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Highland Park
Bottelaar OB
Serie Inga Saga Trilogy Edition One
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1994
Gebotteld 2009
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 15
Cask Type American Oak Casks
Vatnummer 15
Alcohol percentage 52.6
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Nederlands
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (89)

Words of Whisky (94)

BOW (90)

Highland Park Earl Magnus 15 jaar oud: Een eerbetoon aan Viking-erfgoed

Highland Park, de geachte distilleerderij gelegen op de mystieke Orkney-eilanden, is bekend om haar toewijding aan het creëren van uitzonderlijke whisky's die de essentie van hun Viking-erfgoed vastleggen. Een opmerkelijke expressie in hun assortiment is de Highland Park Earl Magnus 15 jaar oud, een whisky die een eerbetoon brengt aan Earl Magnus, een legendarische figuur uit Viking-saga's.

Gedistilleerd in 1994 en gebotteld in 2009, maakt deze whisky deel uit van de prestigieuze Inga Saga Trilogy, specifiek Editie Nummer Twee. Hij is vernoemd naar Earl Magnus, een nobel en geëerd personage dat bekendstaat om zijn moed, wijsheid en eer.

De Highland Park Earl Magnus 15 jaar oud toont het vakmanschap van de distilleerderij en de invloed van hun unieke rijpingsproces in Amerikaanse eikenhouten vaten. Deze rijpingstechniek geeft de whisky onderscheidende smaken en kenmerken, wat resulteert in een werkelijk boeiende en memorabele drinkervaring.

Bij het inschenken van een glas Highland Park Earl Magnus, wordt u meteen betoverd door de rijke amberkleur en verleidelijke aroma's. De neus wordt begroet met tonen van rijpe boomgaardvruchten, zoete honing en een subtiele hint van aromatische specerijen. Het is een zintuiglijke reis die u meevoert naar de ruige landschappen van het Vikingtijdperk.

Op de tong komt deze whisky echt tot zijn recht. De fluweelzachte textuur omhult de tong en onthult lagen van smaken die zich ontvouwen bij elke slok. Zoete honing, boomgaardvruchten en hints van vanille dansen op de smaakpapillen, terwijl een delicate toets van eikenhout diepte en complexiteit biedt. De invloed van de Amerikaanse eikenhouten vaten is duidelijk merkbaar en voegt een warme en uitnodigende karakter toe aan het profiel van de whisky.

Met een krachtig alcoholpercentage van 52,6% per volume straalt de Highland Park Earl Magnus kracht en intensiteit uit. Dit hogere alcoholpercentage versterkt de smaken en laat ze langer in de mond achter, waardoor een werkelijk memorabele proefervaring ontstaat. Het wordt aanbevolen om deze whisky langzaam te proeven, zodat de intrigerende nuances zich kunnen ontvouwen en ontwikkelen bij elke slok.

De presentatie van de Highland Park Earl Magnus is net zo opmerkelijk als de whisky zelf. De fles is versierd met verfijnde details en bevat kunstwerken die zijn geïnspireerd door de Vikingcultuur, wat de toewijding van de distilleerderij aan vakmanschap en verhalen vertellen weerspiegelt.

Het is belangrijk op te merken dat de Highland Park Earl Magnus 15 jaar oud in 2009 werd gebotteld als onderdeel

van de gelimiteerde Inga Saga Trilogy. Dit maakt het een zeldzaam en gewild verzamelobject voor whisky-liefhebbers en kenners. Elke fles wordt verkocht zoals beschreven en het wordt aanbevolen om er zorgvuldig mee om te gaan om de integriteit en het plezier ervan te waarborgen.

Highland Park Earl Magnus 15 jaar oud is een whisky die u terugvoert in de tijd en u laat onderdompelen in het rijke erfgoed en de verhalen van het Vikingtijdperk. Het is een passend eerbetoon aan Earl Magnus en een getuigenis van het voortdurende erfgoed van de Highland Park-distilleerderij. Of het nu wordt gewaardeerd als een gekoesterd verzamelobject of wordt genoten bij speciale gelegenheden, deze whisky is een ware schat voor degenen die de kunst en geschiedenis van fijne whisky waarderen.


Aan favorieten toegevoegd