Macallan 1957 Rinaldi Import 45.85% 1957


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 3.365,15 (excl. BTW)
4.071,83 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Rinaldi Import
Gebotteld voor Rinaldi Import
Gedistilleerd op 1957
Gebotteld 1972
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 15
Cask Type Sherry Wood
Vatnummer
Alcohol percentage 45.85
Inhoud 0,75
Conditie No Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (94)

Een Tijdloze Schat: Macallan 1957 Gebotteld voor Rinaldi Import Italië

De Macallan-distilleerderij staat bekend om haar uitzonderlijke whisky's, en de Macallan 1957 Gebotteld voor Rinaldi Import Italië is een ware parel tussen hun aanbod. Deze buitengewone expressie is met uiterste zorg vervaardigd en is een bewijs van het vakmanschap en de toewijding van de meesterdistilleerders van Macallan.

Gebotteld in 1972, is deze whisky een echte vintage en draagt hij de essentie van het verleden in zich. Met een alcoholpercentage van 45,85% straalt hij rijkdom en diepte uit, en belooft hij een werkelijk uitzonderlijke proefervaring.

De Macallan 1957 werd exclusief gebotteld voor Rinaldi Import Italië, wat een element van exclusiviteit en zeldzaamheid toevoegt aan deze specifieke release. Het getuigt van Macallan's streven om uitzonderlijke whisky's te leveren die zijn afgestemd op specifieke markten en veeleisende smaakpapillen.

Wat deze expressie onderscheidt, is het rijpingsproces in sherryvaten. Macallan staat bekend om haar expertise op het gebied van rijping in sherryvaten, en deze whisky is een uitstekend voorbeeld van hun meesterschap. Het gebruik van sherryvaten geeft de whisky een uniek karakter en smaakprofiel, waardoor de diepte, complexiteit en rijkdom worden versterkt.

Wanneer je een glas Macallan 1957 inschenkt, word je begroet door een betoverende mahoniekleur die de lange rijpingsjaren weerspiegelt. De neus wordt omhuld door een symfonie van aroma's. Verfijnde tonen van gedroogd fruit, rijke specerijen en hints van eikenhout vermengen zich, en creëren zo een uitnodigende geurervaring.

Bij de eerste slok onthult de Macallan 1957 zijn ware pracht. Het gehemelte wordt begroet met een harmonieuze fusie van smaken. Delicate lagen van pure chocolade, gedroogde vijgen, rozijnen en hints van getoast eikenhout dansen op de tong, waardoor de complexiteit en diepte van de whisky worden benadrukt. De invloed van de sherry is duidelijk aanwezig, en voegt een weelderige zoetheid en een fluweelzachte gladheid toe aan de algehele ervaring.

De afdronk van Macallan 1957 is langdurig en bevredigend, met een blijvende warmte en een zachte zoetheid op het gehemelte. Het getuigt van de leeftijd en kwaliteit van de whisky, en nodigt uit om elk moment te koesteren en stil te staan bij het vakmanschap dat is geïnvesteerd in het creëren van deze uitzonderlijke drank.

De Macallan 1957 Gebotteld voor Rinaldi Import Italië is een ware verzamelobject

en belichaamt de erfenis en uitmuntendheid van Macallan's whiskytraditie. Zijn zeldzaamheid, voortreffelijke smaakprofiel en associatie met een vooraanstaande importeur maken het een zeer gewilde toevoeging aan elke whiskycollectie.

Voor degenen die het geluk hebben een slokje van Macallan 1957 te ervaren, is het een kans om zich onder te dompelen in een stuk whiskygeschiedenis. Elke slok is een reis door de tijd, een moment van puur genot dat de ongeëvenaarde kwaliteit en ambachtelijkheid toont waar Macallan om bekend staat.


Aan favorieten toegevoegd