Macallan 18 Years Old Distilled 1995 43% 1995


4.5 sterren - 2 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Sherry Oak
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1995
Gebotteld 2013
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 18
Cask Type Sherry Oak Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 43
Inhoud 0,70
Conditie In Original box, minor flaw on box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (89)

THE classic. Not too sure if this line's been now discontinued or if they'll keep making them. Mind you, a genuine age, a genuine vintage and some genuine sherry casks from Jerez! Colour: dark amber. Nose: I don’t know how to put this, but this baby feels like home. What strikes first is a combination of juicy sultanas with orange marmalade and a new pack of eucalyptus drops, which makes it kind of wider than the usual sherry monster, whether coffeeish or Chrismassy. Then we have a little menthol, prunes, some chocolate and ganache, ultra-ripe bananas and a curious yet lovely feeling of curry powder with coconut milk and ginger. Kerala style? Mouth: it’s rather drier than expected, certainly big, very full, very rich and then ultra-raisiny, that is to say that it’s becoming sweeter indeed. Then more chocolate and touches of coffee, a wee spiciness again (mole sauce?) and the faintest traces of new oak. It’s actually not very ‘wide’ and rather pretty compact and ‘focussed’, but that works perfectly. Finish: rather long, maybe a notch oaky now, quite dry this time, with some bitter chocolate and a little mustard. The aftertaste is quite oaky. Comments: a sure bet. I think some vintages from the 1980s have been rather below par, but the recent ones are certainly up there again.

BOW (89.50)

Macallan 18 jaar oud: Een Tijdloze Klassieker van Uitmuntendheid

Macallan is een naam die resoneert bij whiskykenners over de hele wereld. Bekend om hun uitzonderlijke vakmanschap en toewijding aan kwaliteit, produceert de distilleerderij consequent whisky's die worden vereerd om hun complexiteit en diepte van smaak. Een dergelijke expressie die de essentie van Macallan's meesterschap belichaamt, is de Macallan 18 jaar oud.

De Macallan 18 jaar oud, gedistilleerd in 1995 en gebotteld in 2013, is een getuigenis van de kunst van rijping en de invloed van sherryvaten. Deze specifieke expressie heeft uitsluitend gerijpt in de beste sherryvaten, zorgvuldig geselecteerd om de smaken van de whisky te verbeteren en te verheffen.

Wanneer je een glas Macallan 18 jaar oud inschenkt, word je meteen betoverd door de rijke amberkleur. De kleur op zich is al een bewijs van de tijd die het heeft doorgebracht in die zorgvuldig gekozen vaten. Als je het glas naar je neus brengt, ontvouwt zich een symfonie van aroma's. Tonen van gedroogd fruit, warme specerijen en een subtiele hint van eikenhout begroeten je zintuigen en nodigen je uit om dieper in de complexiteit te duiken.

Bij het proeven onthult de Macallan 18 jaar oud zijn ware karakter. De smaken zijn harmonieus en prachtig in balans. Rozijnen, vijgen en pure chocolade vermengen zich met hints van kaneel en nootmuskaat, waardoor een luxe en weelderige ervaring voor het gehemelte ontstaat. De gladde en fluweelzachte textuur van de whisky versterkt verder het algehele genot, waardoor de smaken op je tong blijven hangen.

Met een alcoholpercentage van 43% biedt de Macallan 18 jaar oud een zachte warmte die de smaken aanvult zonder ze te overheersen. Elke slok is een reis door de tijd, een bewijs van het nauwgezette vakmanschap en geduld dat is besteed aan het creëren van deze uitzonderlijke whisky.

De afdronk is lang en bevredigend, met een blijvende zoetheid op het gehemelte. Het is een bewijs van de kwaliteit van de sherryvaten, evenals de expertise van de Macallan-distilleerders bij het selecteren en rijpen van de whisky tot in de perfectie.

De Macallan 18 jaar oud, gedistilleerd in 1995 en gebotteld in 2013, belichaamt oprecht het streven naar uitmuntendheid van Macallan. Het is een whisky die het onwrikbare streven naar vakmanschap en traditie van het merk laat zien. Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of nieuw bent in de wereld van single malts, deze expressie zal je zintuigen zeker boeien en verrukken.

Ter

wijl je van deze buitengewone whisky geniet, neem even de tijd om het vakmanschap en de expertise te waarderen die eraan zijn besteed. De Macallan 18 jaar oud is een tijdloze klassieker die nog vele generaties lang gevierd en gekoesterd zal worden door whiskyliefhebbers.


Aan favorieten toegevoegd