Longmorn 11 Years Old Càrn Mòr Strictly Limited Edition 47.5% 2009


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 55,00   - uitverkocht
Sale
Longmorn - 11 Years Old Càrn Mòr Strictly Limited Edition 47.5% 2009 In Orginal Box
buy with
Distileerderij Longmorn
Bottelaar Morrison Scotch Whisky Distillers
Serie Càrn Mòr Strictly Limited Edition
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2009
Gebotteld 2020
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 11
Cask Type 1st Fill Bourbon Barrels
Vatnummer
Alcohol percentage 47.5
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

Longmorn 11 Jaar Oud Càrn Mòr Strictly Limited Edition: Een Betoverende Uiting van Vakmanschap

Longmorn Distillery staat al lang bekend om zijn uitzonderlijke single malt whisky's, en de Longmorn 11 Jaar Oud Càrn Mòr Strictly Limited Edition is daar geen uitzondering op. Gedistilleerd in 2009 en gebotteld in 2020 door onafhankelijke bottelaar Morrison Scotch Whisky Distillers, maakt deze uitdrukking deel uit van hun gevierde Càrn Mòr Strictly Limited Edition-serie. Zorgvuldig gerijpt in 1st Fill Bourbon-vaten, biedt deze whisky een verrukkelijke reis van smaken en aroma's. Laten we de unieke kwaliteiten van deze opmerkelijke release verkennen.

Het Erfgoed van Longmorn Distillery:
Verscholen in het hart van Speyside heeft Longmorn Distillery een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1893. Bekend om zijn toewijding aan traditioneel vakmanschap, worden Longmorn whisky's geroemd om hun complexiteit, diepte en karakter. De 11 Jaar Oud Càrn Mòr Strictly Limited Edition getuigt van de onwrikbare toewijding van de distilleerderij om uitzonderlijke single malts te produceren.

Proefnotities:
Kleur: De Longmorn 11 Jaar Oud Càrn Mòr Strictly Limited Edition vertoont een stralende gouden kleur, een getuigenis van zijn rijping in 1st Fill Bourbon-vaten.

Geur: Aroma's van honingzoete vanille en rijp boomgaardfruit begroeten de zintuigen, gevolgd door delicate hints van eikenhout en een subtiele bloemenboeket. De neus is een harmonieuze mix van zoetheid en zachte specerijen, die de whiskyliefhebber uitnodigt om dieper in de nuances te duiken.

Smaak: Op de tong onthult de whisky lagen van rijke karamel en toffee, vergezeld van smaken van sappige peren, rijpe abrikozen en pittige citrus. De invloed van de 1st Fill Bourbon-vaten is duidelijk merkbaar in de tonen van romige vanille en hints van geroosterd eikenhout, die diepte en complexiteit toevoegen aan de algehele ervaring.

Afdronk: De afdronk is lang en bevredigend, met een aanhoudende warmte op de tong. Subtiele specerijen vermengen zich met de zoetheid en bieden een betoverend evenwicht dat vraagt om nog een slok.

Vakmanschap en Eigenheid:
De Longmorn 11 Jaar Oud Càrn Mòr Strictly Limited Edition belichaamt het vakmanschap en de expertise van onafhankelijke bottelaar Morrison Scotch Whisky Distillers. Met nauwgezette aandacht voor detail hebben ze deze whisky zorgvuldig geselecteerd en gerijpt tot in de perfectie. De invloed van de 1st Fill Bourbon-vaten brengt een heerlijke

samensmelting van smaken voort, waarbij de harmonieuze verbintenis tussen de spirit en het vat tot uiting komt.

Een Schat voor Whisky-liefhebbers:
Voor whisky-liefhebbers die op zoek zijn naar een betoverende en evenwichtige ervaring, is de Longmorn 11 Jaar Oud Càrn Mòr Strictly Limited Edition een ware parel. Het uitzonderlijke vakmanschap, het kenmerkende karakter en het opmerkelijke smaakprofiel maken het een waardevolle toevoeging aan elke whisky-collectie. Of je nu puur van de whisky geniet of met een druppeltje water om zijn volledige potentieel te onthullen, deze uitdrukking zal zeker de zintuigen prikkelen en een blijvende indruk achterlaten.

Conclusie:
De Longmorn 11 Jaar Oud Càrn Mòr Strictly Limited Edition getuigt van het meesterschap van zowel Longmorn Distillery als onafhankelijke bottelaar Morrison Scotch Whisky Distillers. Van zijn verleidelijke aroma's tot zijn complexe smaken en langdurige afdronk, elke slok biedt een glimp van het rijke erfgoed en de toewijding aan kwaliteit die Longmorn whisky's definiëren. Deze release belichaamt het vakmanschap van Speyside en is een must-try voor whiskyliefhebbers en -kenners.


Aan favorieten toegevoegd