Glen Grant 45 Years Old Gordon & MacPhail White Screw Cap 40% 1940's


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 1.198,35 (excl. BTW)
1.450,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Glen Grant
Bottelaar Gordon & MacPhail
Serie Licensed Bottling
Gebotteld voor Importato da Co. Import, Pinerolo, 310 Torino, Italy
Gedistilleerd op 1940s
Gebotteld 1980s
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 45
Cask Type
Vatnummer Bottle code 4699
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,75
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (94)

Glen Grant 45 Years Old: Een tijdloze whisky die het onderscheid maakt

In de wereld van whisky kunnen maar weinig distilleerderijen bogen op de rijke geschiedenis en opmerkelijk vakmanschap van Glen Grant. Met een nalatenschap die generaties overspant, heeft de Glen Grant-distilleerderij consequent uitzonderlijke whisky's geleverd die fijnproevers over de hele wereld hebben betoverd. Onder zijn prestigieuze aanbod staat de Glen Grant 45 Years Old als een getuigenis van het onwankelbare streven van de distilleerderij om whisky's van ongeëvenaarde kwaliteit te produceren.

Deze specifieke expressie, gebotteld in de jaren 1980, toont het buitengewone karakter dat gepaard gaat met uitgebreide rijping. Gedistilleerd in de jaren 1940, heeft deze Glen Grant-whisky maar liefst 45 jaar doorgebracht om zijn complexe smaken en verleidelijke aroma's te ontwikkelen. Met een zachte 40% ABV presenteert het een gracieuze en verfijnde smaak die de elegantie van een goed gerijpte spirit belichaamt.

Een opmerkelijk kenmerk van deze botteling is de witte schroefdop, die een vleugje vintage charme toevoegt aan de presentatie. Het roept herinneringen op aan een vervlogen tijdperk toen dergelijke sluitingen veelvuldig werden gebruikt in de whisky-industrie. De aanwezigheid van deze unieke schroefdop dient als herinnering aan de erfgoed van de whisky en de zorgvuldige aandacht die is besteed aan het behoud van de kwaliteit gedurende de jaren.

De Glen Grant 45 Years Old werd gebotteld door de gewaardeerde onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail. Bekend om hun toewijding aan het selecteren van uitzonderlijke vaten en het bottelen van whisky's op hun hoogtepunt van rijpheid, heeft Gordon & MacPhail een reputatie opgebouwd als leveranciers van voortreffelijke whisky's. Hun betrokkenheid bij het bottelen van deze Glen Grant-expressie getuigt van de uitzonderlijke kwaliteit en onderscheidend vermogen ervan.

Deze gelicenseerde botteling is specifiek geproduceerd voor Importato da Co. Import, een gewaardeerd bedrijf gevestigd in Pinerolo, 310 Torino, Italië. Het feit dat het speciaal is geselecteerd voor import naar Italië getuigt van de fijnproeverssmaak van Italiaanse whisky-liefhebbers en hun waardering voor uitzonderlijke whisky's.

Bij het inschenken van een glas Glen Grant 45 Years Old wordt men direct begroet door een rijke gouden kleur, die wijst op de rijpheid en diepte van de

smaak van de whisky. De neus is een boeiende mix van gedroogd fruit, eikenkruiden en subtiele bloemige ondertonen. Bij elke slok onthult de whisky lagen van complexiteit, met een harmonieuze fusie van fruitige tonen, delicate vanille en evenwichtige kruiden. De fluweelzachte textuur streelt het gehemelte en biedt een werkelijk weelderige ervaring.

De afdronk is lang en bevredigend, met aanhoudende hints van eikenhout en een zachte warmte die uitnodigt tot contemplatie en waardering. Elke slok is een reis door de tijd, waardoor whisky-liefhebbers kunnen genieten van het erfgoed en vakmanschap dat is gestoken in het creëren van deze buitengewone expressie.

Voor verzamelaars en liefhebbers is de Glen Grant 45 Years Old met zijn witte schroefdop een zeldzame parel die het waard is om te vinden. De historische betekenis, onberispelijke herkomst en uitzonderlijke smaak maken het een kostbare toevoeging aan elke whiskycollectie. Of het nu wordt genoten bij speciale gelegenheden of wordt gekoesterd als waardevol aandenken, deze whisky belichaamt de essentie van het rijke erfgoed van Glen Grant en blijft whisky-liefhebbers betoveren met zijn tijdloze aantrekkingskracht.


Aan favorieten toegevoegd