Ainslie & Heilbron King's Legend Old Special 1950's


4.4 sterren - 2 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Brora
Bottelaar Ainslie & Heilbron
Serie Kings Legend
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 1950 to 1960
Land Schotland
Streek Schotland
Leeftijd
Cask Type Sherry Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,75
Etiket Beschadigd
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (90)

King's Legend Old Special Blended Whisky: Een Historische Reis

Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in de wereld van whisky met King's Legend Old Special Blended Whisky, een werkelijk illustere en historische blend gemaakt door Ainslie & Heilbron. Deze buitengewone whisky, gebotteld ergens tussen 1950 en 1960, neemt ons mee op een reis naar een vervlogen tijdperk van uitzonderlijk vakmanschap en verfijnde smaak.

Een van de onderscheidende kenmerken van deze opmerkelijke blend is de rijping op sherryvaten, die rijke en complexe smaken aan de whisky geven. De exacte details met betrekking tot het percentage single malt van de oorspronkelijke Clynelish Distillery, bekend als Brora, worden niet expliciet vermeld op de fles. Het is echter bekend dat deze blend een aanzienlijke hoeveelheid van deze gewaardeerde single malt bevat, wat een vleugje onderscheid toevoegt aan het karakter in zijn geheel.

Als een oude vintage fles is het belangrijk op te merken dat de afsluiting in de loop der tijd kan zijn verslechterd. Daarom moet voorzichtigheid worden betracht bij het openen ervan om de kostbare vloeistof binnenin te behouden. Dit is een echt verzamelobject, verkocht zoals beschreven en gekoesterd door whiskyliefhebbers en verzamelaars.

Het verkennen van de geur van King's Legend Old Special Blended Whisky is als het betreden van een schatkamer vol aroma's. Rijke tonen van gedroogd fruit, warme specerijen en een vleugje eikenhout begroeten de zintuigen en transporteren je direct naar een andere tijd. Elke inademing onthult lagen van complexiteit en hint naar het vakmanschap dat werd geïnvesteerd in het creëren van deze uitzonderlijke blend.

Op het gehemelte onthult de whisky zijn ware pracht. Een symfonie van smaken ontvouwt zich, met fluweelzachte zachtheid, zoete en fruitige tonen, en een zachte warmte die de tong streelt. De invloed van de sherryvaten is duidelijk merkbaar en voegt diepte en karakter toe aan het profiel van de whisky. Het exacte alcoholpercentage wordt niet expliciet vermeld op de fles, waardoor de ervaring uitsluitend wordt geleid door de zintuigen.

De afdronk is langdurig en blijvend, met een blijvende indruk op het gehemelte. Subtiele hints van eikenhout en specerijen vermengen zich met restanten van de rijke fruitigheid, zodat elke slok wordt gekoesterd en gewaardeerd.

King's Legend Old Special Blended Whisky is niet zomaar een drank; het is een glimp van een vervlogen tijdperk van whiskyproductie en vakmanschap. Het staat als een getuigenis van de vaardigheid en toewijding van Ainslie & Heilbron, die deze blend met precisie en zorg hebben gemaakt.

Terwijl je elke druppel van deze historische whisky proeft,

neem een moment om stil te staan bij het erfgoed dat het vertegenwoordigt. King's Legend Old Special Blended Whisky vangt de essentie van een vervlogen tijdperk, roept een gevoel van nostalgie op en waardering voor het rijke erfgoed van whiskyproductie.

Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of een nieuwsgierige ontdekker van geschiedenis, King's Legend Old Special Blended Whisky is een ervaring die je niet mag missen. Grijp de kans om het verleden te proeven en je te laten meeslepen door het vakmanschap van een werkelijk uitzonderlijke blend. Proost op de legendes van whisky en de tijdloze aantrekkingskracht van ambachtelijke traditie!

Serge Valentin (88)

Clynelish's main blend, together with the often whackier 'Royal Edinburgh'. There was also a spring-cap version, but this one bears a twist cap. It is 'Guaranteed Absolutely Pure'. Colour: golden. Nose: meaty soups and pineapple syrups, I would say, then quince jellies, liqueurs and syrups, tajines, pansies, gorse, copper… It's evolved for sure, all aromas having become, say a little fuzzy, but pleasure is intact. Mouth: oh wow. It is incredibly smoky – although that would be coal rather than peat - also salty, fermentary, with 'old fruits', soups, chutneys, some kind of honey mead for sure (chouchen)… It is rather a malty soup. Astounding spices, turmeric, paprika, chocolate… Finish: rather long, saltier yet, soupy, with some cabbage and leek soup, eggplants, turnips… To be honest this is not the easiest part. Comments: glass was not stable back then, neither was it coated as it is today. I'm not sure I should have actually swallowed this old blend in fact, but as everyone knows, the whisky industry has always been a paragon of ethics and respect, so I did it with gratitude, a clear conscience and a light heart, for our Common Cause.


Aan favorieten toegevoegd