Bowmore XOP The Black Series 30 Years Old Cask 13204 47.4% 1989


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 750,00   - uitverkocht
Sale
Bowmore - XOP The Black Series 30 Years Old Cask 13204 47.4% 1989 In Original Box
buy with
Distileerderij Bowmore
Bottelaar Douglas Laing
Serie XOP The Black Series
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 03.1989
Gebotteld 06.2019
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 30
Cask Type Refill Hogshead
Vatnummer 13204
Alcohol percentage 47.4
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (91)

Bowmore XOP The Black Series 30 Years Old: Een Whiskyjuweel van Tijdloze Elegantie

De Bowmore XOP The Black Series 30 Years Old is een meesterwerk van whisky dat de essentie van tijd en vakmanschap belichaamt. Gedistilleerd in maart 1989 en gebotteld in juni 2019 door de gerenommeerde onafhankelijke bottelaar Douglas Laing, is deze limited edition uitgave een bewijs van de kunst van rijping en de uitzonderlijke kwaliteit van Bowmore single malt. Gerijpt in een Refill Hogshead vat met nummer 13204, onthult deze expressie een symfonie van smaken en aroma's die zorgvuldig gedurende drie decennia zijn gekoesterd. Laten we de aantrekkingskracht van deze voortreffelijke whisky verkennen en de opmerkelijke kenmerken ervan onderzoeken.

Een Reis door de Tijd:
De Bowmore XOP The Black Series 30 Years Old neemt whiskyliefhebbers mee op een boeiende reis door de tijd. Met elke slok kan men de diepte en complexiteit waarderen die alleen decennia van rijping kunnen bieden. Deze expressie vertegenwoordigt het hoogtepunt van zorgvuldig vakmanschap en geduldige veroudering, resulterend in een whisky van buitengewone karakter en verfijning.

De Kunst van Rijping:
Het Refill Hogshead vat nummer 13204 heeft een cruciale rol gespeeld bij het vormgeven van het smaakprofiel van deze uitzonderlijke Bowmore-release. Gedurende 30 jaar heeft de whisky de subtiliteiten en nuances van het eikenhout geabsorbeerd, waardoor laagjes diepte en complexiteit zijn ontwikkeld. Het Refill Hogshead vat laat de spirit voorzichtig evolueren, waarbij het de kenmerkende Bowmore-karakter behoudt en delicate tonen van vanille, eikenkruiden en hints van tropisch fruit toevoegt. Het resultaat is een prachtig uitgebalanceerde whisky met een lange en bevredigende afdronk.

Een Symfonie van Smaak en Aroma's:
Als je het glas naar je neus brengt, word je begroet door een aromatische symfonie die de drie decennia van rijping van de whisky weerspiegelt. De Bowmore XOP The Black Series 30 Years Old verspreidt een betoverend boeket van rijke tropische vruchten, vermengd met hints van citruszeste, vanille en zachte kustrook. Op de tong onthult de whisky een harmonieuze fusie van smaken, met lagen rijpe mango's, pittige sinaasappels, toffee en een subtiele aanwezigheid van maritieme turf. De fluweelzachte textuur en het aanhoudende warme gevoel bij de afdronk laten een blijvende indruk achter.

Een Exclusieve en Verzamelbare Uitgave:
De Bowmore XOP The Black Series 30 Years Old is een zeer gewilde whisky, begeerd door verzamelaars en fijnproe

vers. Met zijn beperkte beschikbaarheid en onberispelijke afkomst vertegenwoordigt het een waardevolle aanvulling op elke whiskycollectie. Elke fles belichaamt de essentie van tijd en toont het vakmanschap van de distilleerderij en de expertise van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing.

Genieten van de Elegantie:
Om ten volle te kunnen genieten van de elegantie van de Bowmore XOP The Black Series 30 Years Old, wordt aangeraden om het te serveren in een tulpvormig glas, zodat de aroma's zich kunnen concentreren en intensiveren. Neem de tijd om elke slok te proeven, waarbij de whisky zich op de tong ontwikkelt en zijn gelaagde smaken onthult. Deze expressie komt het best tot zijn recht in een rustige omgeving, waar men zich volledig kan onderdompelen in de zintuiglijke ervaring die het biedt.

Conclusie:
De Bowmore XOP The Black Series 30 Years Old is een whisky van ongeëvenaarde elegantie en verfijning. Met zijn drie decennia van rijping in een Refill Hogshead vat, vertegenwoordigt het de belichaming van het vakmanschap van Bowmore en de kunst van de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. Van de betoverende aroma's tot de complexe en verfijnde smaken is deze limited edition release een bewijs van de tijdloze aantrekkingskracht van gerijpte single malt whisky. De Bowmore XOP The Black Series 30 Years Old is een waar juweel dat de zintuigen zal boeien en een blijvende indruk achterlaat bij degenen die het geluk hebben het te ervaren.


Aan favorieten toegevoegd