Bowmore 50 Years Old 46.9% 1969


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 32.231,40 (excl. BTW)
38.999,99 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Bowmore
Bottelaar OB
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1969
Gebotteld 2021
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 50
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 46.9
Inhoud 0,70
Conditie In Original Luxery Wooden Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (96)

Bowmore 50 Jaar Oud: Een Tijdloos Elixer van Ongeëvenaarde Uitmuntendheid

Bowmore Distillery, bekend om zijn ongeëvenaarde vakmanschap en toewijding aan kwaliteit, onthult een waar meesterwerk met de release van Bowmore 50 Jaar Oud. Deze buitengewone expressie, beperkt tot slechts 339 flessen, belichaamt het hoogtepunt van veroudering en rijpingstechnieken. Met een halve eeuw verfijning en complexiteit is deze whisky een bewijs van de kunst van de tijd en de zoektocht naar perfectie.

Een Reis Door de Tijd:
Elke kostbare druppel Bowmore 50 Jaar Oud vertelt een verhaal van tijd, geduld en zorgvuldige vatselectie. Gedistilleerd in het jaar 1969 en liefdevol gerijpt gedurende vijf decennia, heeft deze whisky de essentie van zijn omgeving opgenomen, de invloeden van de eiken vaten en de subtiele nuances die alleen de tijd kan schenken. Het staat als een eerbetoon aan de onwankelbare toewijding van Bowmore Distillery om uitzonderlijke expressies te creëren.

Een Symfonie van Aroma's:
Terwijl het aroma van Bowmore 50 Jaar Oud voorzichtig uit het glas opstijgt, onthult het een symfonie van betoverende geuren. De eerste inhalatie draagt tonen van rijke toffee, pure chocolade en gedroogd fruit, verweven met hints van warme specerijen en een subtiele zweem van maritieme turfrook. De complexiteit en diepte van deze aroma's wekken een gevoel van anticipatie op en nodigen uit tot verkenning.

Een Weelderig Pallet:
Maak je klaar om naar een rijkdom van ongeëvenaarde luxe te worden gebracht terwijl je de eerste slok van Bowmore 50 Jaar Oud proeft. Het pallet wordt begroet met een fluweelzachte textuur die de tong streelt en lagen van exquise smaken onthult. Laat je onderdompelen in de weelde van gekarameliseerde bruine suiker, gedroogde vijgen, pure chocolade en een subtiele toets van eikenhoutkruiden. Het zachte samenspel van zoetheid en rokerigheid creëert een harmonieuze symfonie die op de tong danst en een blijvende indruk van weelde achterlaat.

Een Tijdloos Erfgoed:
Bowmore 50 Jaar Oud is een eerbetoon aan het erfgoed van de distilleerderij en een viering van de voortgang van de tijd. De afdronk is een langdurige omhelzing van elegantie, met subtiele vleugen rook, pure chocolade en gedroogd fruit. Deze zeldzame en buitengewone whisky belichaamt de essentie van Bowmore's erfgoed en viert het hoogtepunt van een halve eeuw rijping.

Conclusie:
Bowmore 50 Jaar Oud is een schat om te ko

esteren, een bewijs van het vakmanschap van Bowmore Distillery. Met slechts 339 flessen in omloop vertegenwoordigt het de ultieme zeldzaamheid en exclusiviteit. Van zijn verleidelijke aroma's tot zijn weelderige smaakpallet en tijdloze erfgoed, elke slok is een reis door de tijd, een viering van de onwankelbare toewijding van de distilleerderij aan vakmanschap. Dit is een whisky die de grenzen van leeftijd overstijgt en een glimp biedt in de buitengewone wereld van Bowmore's mooiste expressies.


Aan favorieten toegevoegd