Bowmore 1964 38 Years Old Oloroso Cask The Trilogy Series 42.9% 1964


4.7 sterren - 2 professionele reviews
€ 20.000,00 (excl. BTW)
24.200,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Bowmore
Bottelaar OB
Serie The Trilogy Series
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 05.11.1964
Gebotteld 2003
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 38
Cask Type Olorosso
Vatnummer
Alcohol percentage 42.9
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (93)

The last part of the trilogy, released in September 2003. Colour: bronze-greenish. Nose: again the typical tropical fruits: first lots of fresh orange, then X-mas cake, roasted pecan nuts. Goes on with old turpentine, juniper wood, sandalwood and old rose. Whiffs of incense, then peat, then pure smoke, together with some waxy notes.

This beauty then stays on dried orange, with some very nice winey notes from the sherry. Mouth: a great attack on grapefruit, banana flambéed, caramel sauce and sweet white wine (vin de paille). Plum jam. It also gets slightly meaty, and perhaps just a little clumsy. Perhaps the mouth doesn’t deliver just everything the nose promised, but this one is still an absolute winner.

BOW (95)

Bowmore 1964 Oloroso Cask: De Essentie van de Trilogy Series

In de wereld van whisky zijn er maar weinig releases die zoveel prestige met zich meedragen als de legendarische 1964 Bowmore Trilogy series. Onderdeel van deze vermaarde collectie is de Bowmore 1964 38 Years Old Oloroso Cask, een absoluut hoogtepunt naast zijn geachte metgezellen, de Fino en Bourbon expressies. Gedistilleerd op 5 november 1964, gebotteld in 2003 en uitsluitend gerijpt in Oloroso sherryvaten, belichaamt deze uitzonderlijke whisky de essentie van verfijning en complexiteit.

De Trilogy Series: Een Getuigenis van Uitmuntendheid

De Bowmore 1964 Oloroso Cask is een integraal onderdeel van de legendarische 1964 Bowmore Trilogy series. Met de grootst mogelijke zorg samengesteld, markeert deze trilogie een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Bowmore Distillery en toont het de onwankelbare toewijding van de distilleerderij aan de kunst van het whisky maken. Elke expressie binnen de trilogie biedt een unieke interpretatie van de invloed die verschillende vatsoorten hebben op de whisky, resulterend in een werkelijk boeiende en memorabele proefervaring.

Een Reis van Rijping en Elegantie

Gedurende maar liefst 38 jaar heeft de Bowmore 1964 Oloroso Cask op elegante wijze gerijpt in zorgvuldig geselecteerde Oloroso sherryvaten. Deze sherryvaten, bekend om hun rijke en weelderige eigenschappen, hebben een uitzonderlijke diepte van smaak en complexiteit aan de whisky toegevoegd. In de loop der tijd heeft de drank een harmonieuze samensmelting van fluweelzachte zoetheid, gedroogd fruit en zachte kruiden ontwikkeld, resulterend in een symfonie van smaken die de smaakpapillen prikkelen.

Een Symfonie van Aroma's en Smaak

Bij het openen van een fles Bowmore 1964 Oloroso Cask wordt men direct omringd door een zintuiglijke reis van verleidelijke aroma's. De rijke en weelderige tonen van pure chocolade, geroosterde koffiebonen en zoete dadels vermengen zich met hints van warme kruiden, eikenhout en een subtiele vleugje rook. Op de tong ontvouwt de whisky zich met gratie en onthult lagen van gedroogd fruit, gekaramelliseerde noten en een subtiele invloed van sherry, resulterend in een lange en bevredigende afdronk die op het gehemelte blijft hangen.

Een Zeldzame Juweel van Onderscheid

Als onderdeel van de vermaarde 1964 Bowmore Trilogy series is de Bowmore 1964 Oloroso Cask een waardevol juweel in de wereld van whisky. Met zijn beperkte beschikbaarheid en u

itzonderlijke kwaliteit vertegenwoordigt deze expressie het summum van zeldzaamheid en vakmanschap. Elke fles vertelt een verhaal van toewijding, minutieuze aandacht voor detail en de kunst van de distillateur, en biedt whiskyliefhebbers de mogelijkheid om een moment in de tijd te proeven en een whisky van ongeëvenaarde uitmuntendheid te ervaren.

Conclusie

De Bowmore 1964 38 Years Old Oloroso Cask is een getuigenis van de passie en vaardigheid van Bowmore Distillery. Als onderdeel van de illustere 1964 Bowmore Trilogy series staat deze whisky symbool voor een hoogtepunt van prestatie en belichaamt het de toewijding van de distilleerderij om uitzonderlijke whisky's te creëren. Met zijn verfijnde smaakprofiel, boeiende aroma's en een nalatenschap die decennia omspant, is de Bowmore 1964 Oloroso Cask een opmerkelijke expressie die een blijvende indruk zal achterlaten bij de veeleisende whiskyliefhebber.


Aan favorieten toegevoegd