Bowmore 16 Years Old 1989 Bourbon Matured 51.8% 1989


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bowmore
Bottelaar OB
Serie Limited 1989 Edition
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1989
Gebotteld 2005
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 16
Cask Type 134 Bourbon Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 51.8
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

Bowmore 16 Years Old 1989 Limited Edition Bourbon Matured 51.8% is een speciale whisky die liefhebbers van geturfde Islay-whisky's zeker niet willen missen. Deze limited edition single malt werd in 1989 gedistilleerd en vervolgens gerijpt in ex-bourbonvaten, wat heeft geresulteerd in een complexe en rijke smaak.

Met een alcoholpercentage van 51.8% is deze whisky zeker geen lichte jongen. Maar wat deze Bowmore zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen de krachtige turfrook en de subtiele tonen van vanille, honing en citrusvruchten. Het is een meesterwerk van vakmanschap en een eerbetoon aan de traditionele Islay-stijl.

Bij het openen van de fles komt er een krachtige turfrook naar voren, vermengd met tonen van versgebakken brood en zeezout. Na een tijdje komen de subtiele tonen van vanille en honing naar boven, samen met een vleugje citrus. Het is een complexe neus die de kracht van de turfrook combineert met de zoetheid van de ex-bourbonvaten.

Bij het proeven van de whisky proef je de intensiteit van de turfrook, die wordt gevolgd door tonen van vanille, toffee en zeezout. Er zijn ook hints van citrus, gedroogd fruit en kruiden aanwezig, waardoor de smaak zich ontwikkelt en verandert naarmate de whisky in de mond blijft. Het heeft een zijdezachte textuur en een lange afdronk met een vleugje turfrook en citrus.

Wat deze Bowmore 16 Years Old 1989 Limited Edition Bourbon Matured 51.8% zo bijzonder maakt, is de combinatie van de krachtige turfrook en de subtiele zoetheid van de ex-bourbonvaten. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen de intense smaken en de subtiele nuances, wat resulteert in een whisky van uitzonderlijke kwaliteit.

Kortom, als je een liefhebber bent van geturfde Islay-whisky's, dan is deze Bowmore 16 Years Old 1989 Limited Edition Bourbon Matured 51.8% zeker een whisky die je moet proberen. Het is een meesterwerk van vakmanschap en een eerbetoon aan de traditionele Islay-stijl. Of je nu een ervaren whiskyliefhebber bent of net begint met het ontdekken van deze prachtige drank, deze limited edition single malt is zeker de moeite waard om te proeven.


Aan favorieten toegevoegd