Springbank 10 Years Old Local Barley 55.6% 2010


4.4 sterren - 2 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Springbank
Bottelaar OB
Serie Local Barley
Gebotteld voor NV
Gedistilleerd op 06.2010
Gebotteld 03.12.2020
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 10
Cask Type Oloroso Sherry Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 55.6
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Words of Whisky (88)

:

was prepared for this to suck because I love the bourbon-forward earlier releases of Springbank Local Barley. But thankfully it does not (suck).
Nose
Rather musty and with a lot of sherry influence. Dry, but not too dry. Sweet, but not too sweet. Whiffs of menthol tobacco, bung cloth and cocoa powder, as well as wet pebbles, a touch of cherry syrup, orange peel and gentle whispers of a florist's shop. The Springbank profile remains somewhat hidden.
Taste
Extremely oily and very sweet with a touch menthol and soft, earthy peat. Quite immediately a step up from the nose, which was enjoyable to begin with. Molasses, cracked black peppercorns and charred lemon peel. But also raisins, dates and macadamia nuts.
Finish
Sweet and sticky with lingering spices and some mint.

BOW (89.50)

Een Betoverende Uitdrukking van Ambachtelijkheid

Inleiding:
Springbank Distillery, gelegen in Campbeltown, Schotland, staat bekend om het produceren van uitzonderlijke whisky's met een sterke focus op traditioneel vakmanschap. Een van hun opvallende releases is de Springbank 10 Years Old Local Barley 55.6%, een limited edition-uitdrukking die de toewijding van de distilleerderij aan kwaliteit en oog voor detail benadrukt. Deze whisky is een ware parel voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en authentieke drinkervaring.

Een Viering van Lokale Gerst:
De Springbank 10 Years Old Local Barley 55.6% brengt een eerbetoon aan het gebruik van lokaal geteelde gerst, een sleutelingrediënt in de productie van Schotse whisky. De distilleerderij selecteert zorgvuldig gerst van nabijgelegen boerderijen, zodat de whisky de essentie van de regio vastlegt. Deze toewijding aan het gebruik van lokale ingrediënten draagt bij aan het kenmerkende karakter van de whisky en biedt een gevoel van terroir dat zeer gewaardeerd wordt door whiskykenners.

Gerijpt tot Perfectie:
De whisky heeft tien jaar gerijpt in een combinatie van ex-bourbon- en sherryvaten, waardoor hij een complex en rijk smaakprofiel heeft kunnen ontwikkelen. Tijdens het rijpingsproces absorbeert de whisky de unieke kenmerken van de vaten, resulterend in een harmonieuze samensmelting van smaken. De Springbank 10 Years Old Local Barley 55.6% biedt een heerlijke balans tussen zoete en hartige tonen en toont het vakkundige vakmanschap van de distilleerders.

Een Symfonie van Smaak:
Bij het ruiken van deze uitzonderlijke uitdrukking wordt men begroet met verleidelijke aroma's van warme specerijen, vanille en een vleugje gedroogd fruit. Het gehemelte wordt verwend met een symfonie van smaken, met golven van toffee, pure chocolade en geroosterde noten die dansen op de smaakpapillen. De invloed van de sherryvaten komt naar voren en voegt diepte en complexiteit toe aan de whisky. Het hogere alcoholpercentage van 55.6% zorgt voor een krachtig mondgevoel, waardoor de intensiteit van de smaken wordt versterkt.

Het Erfgoed van Springbank:
Springbank Distillery heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1828, en hun toewijding aan traditionele productiemethoden heeft hen een trouwe aanhang opgeleverd onder whisky liefhebbers wereldwijd. Elke stap in het whisky-maakproces, van het mouten van de gerst ter plaatse tot het bottelen van het eindproduct, wordt zorgvuldig uitgevoerd door een team van vakmensen. De Springbank 10 Years Old Local Barley 55.6% is een getuigenis van hun toewijding en expertise en belichaamt de essentie van het erfgoed van Springbank.

Conclusie:
De Springbank 10 Years Old Local Barley 55.6% is een whisky die het vakmanschap en de passie van Springbank Distillery belichaamt. Met zijn lokaal geteelde gerst, zorgvuldige rijping en betoverende smaken biedt het een werkelijk meeslepende whisky ervaring. Of je nu een ervaren whisky liefhebber bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, deze limited edition release zal zeker een blijvende indruk achterlaten. Hef het glas en geniet van het vakmanschap van Springbank bij elke slok van deze opmerkelijke uitdrukking.


Aan favorieten toegevoegd