Kumesen Distillery Kujira 20 Years Old Ryukyu 43% 1989


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Kumesen Distillery
Bottelaar OB
Serie Ryukyu
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld Not Specified
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 20
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 43
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (92.50)

Een whiskyreis door de tijd

Kujira, de bekende Japanse distilleerderij, neemt whisky-liefhebbers mee op een buitengewone reis met hun uitzonderlijke expressies. Onder hun opmerkelijke releases springt Kujira 20 jaar oud Ryukyu 43% eruit als een bewijs van de toewijding van de distilleerderij aan kwaliteit en vakmanschap. Deze volwassen whisky biedt een glimp van het verleden, met twee decennia geduldige rijping die resulteert in een werkelijk opmerkelijke drank. In dit artikel duiken we in de unieke kenmerken en betoverende kwaliteiten die Kujira 20 jaar oud Ryukyu een must make voor whiskyliefhebbers.

Perfect gerijpt:
Kujira 20 jaar oud Ryukyu is het resultaat van nauwgezet vakmanschap en langdurige rijping. Deze expressie is twee decennia lang gerijpt, waardoor de whisky complexe lagen van smaken en aroma's heeft kunnen ontwikkelen. Het uitgebreide rijpingsproces in zorgvuldig geselecteerde eikenhouten vaten geeft de whisky rijkdom en diepte, waardoor een drank ontstaat die werkelijk verfijnd en elegant is.

Proefnotities:
Kujira 20 jaar oud Ryukyu biedt een zintuiglijke ervaring die het gehemelte boeit. In de neus vermengen delicate tonen van gedroogd fruit, zoals vijgen en rozijnen, zich met hints van vanille en eikenhout. De eerste slok onthult een gladde en fluweelachtige textuur, met smaken van karamel, toffee en honing die de smaakpapillen omarmen. Naarmate de whisky zich ontvouwt, komen nuances van pure chocolade, specerijen en een vleugje tabak naar voren, die complexiteit en diepgang toevoegen aan het algehele profiel.

De afdronk is lang en bevredigend, met een blijvende warmte op het gehemelte. Subtiele hints van eikenhout en een zachte rokerigheid zorgen voor een gebalanceerde en harmonieuze afronding van de proefervaring.

Vakmanschap en eigenheid:
Kujira 20 jaar oud Ryukyu belichaamt de toewijding van de distilleerderij aan vakmanschap en aandacht voor detail. De meesterblenders hebben zorgvuldig whisky's geselecteerd en gecombineerd om een harmonieus evenwicht van smaken te bereiken. Het resultaat is een whisky die de unieke kenmerken van de Ryukyu-eilanden, waar de distilleerderij zich bevindt, laat zien. De invloed van het lokale klimaat en de natuurlijke elementen is te proeven in elke slok, waardoor Kujira 20 jaar oud Ryukyu een werkelijk eigenzinnige expressie is.

Presentatie en verpakking:
De verpakking van Kujira 20 jaar oud Ryukyu weerspieg

elt de premium kwaliteit en elegantie van de whisky. Het flesontwerp is strak en verfijnd, met het embleem van de distilleerderij op het etiket. De aandacht voor detail in zowel de whisky als de presentatie versterkt de algehele ervaring en maakt het een waardevolle toevoeging aan elke whiskycollectie.

Conclusie:
Kujira 20 jaar oud Ryukyu 43% is een whisky die de essentie van tijd en vakmanschap belichaamt. Met zijn complexe smaken, opmerkelijke rijping en kenmerkende karakter is het een bewijs van de kunst van het whisky maken. Of het nu wordt genoten door ervaren whiskyliefhebbers of mensen die de wereld van gerijpte whisky's verkennen, deze expressie van Kujira biedt een gedenkwaardige en bevredigende reis door de tijd.

Ga op een whiskyreis met Kujira 20 jaar oud Ryukyu 43% en geniet van de rijkdom en verfijning die alleen twee decennia rijping kunnen brengen.


Aan favorieten toegevoegd