Karuizawa 23 Years Old The Crowning Cask 5038 69% 1995


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 6.500,00 (excl. BTW)
7.865,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Karuizawa
Bottelaar OB
Serie The Crowning Cask
Gebotteld voor DFS Masters of Wines and Spirits
Gedistilleerd op 06.1995
Gebotteld 08.2018
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 23
Cask Type 225L Japanese Red Wine Cask
Vatnummer 5038
Alcohol percentage 69
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (93)

Karuizawa 23 jaar oud The Crowning Cask: Een legendarische zeldzaamheid

Karuizawa, een gesloten en gesloopte distilleerderij uit Japan, blijft whisky-liefhebbers fascineren met zijn uitzonderlijke spirits. Onder de overgebleven schatten van deze geliefde distilleerderij staat de Karuizawa 23 jaar oud The Crowning Cask 5038 als een waardevolle edelsteen, die de rijke geschiedenis en ongeëvenaard vakmanschap van Karuizawa whisky's belichaamt.

Gedistilleerd in juni 1995 en zorgvuldig gerijpt gedurende 23 jaar, werd deze opmerkelijke expressie gebotteld in augustus 2018, exclusief voor DFS Masters of Wines and Spirits als onderdeel van The Crowning Cask-editie. Elke fles getuigt van de toewijding en expertise van de meester-distilleerders die deze hebben gemaakt en vertegenwoordigt het hoogtepunt van de whisky-kunst van Karuizawa.

Gerijpt in een 225-liter Japanse rode wijnvat, draagt deze 23 jaar oude single malt de kenmerkende eigenschappen en diepte van smaak waar Karuizawa whisky's om bekend staan. Met een krachtig alcoholpercentage van 69% biedt het een boeiende en intense ervaring voor de veeleisende whiskykenner.

Bij de eerste neus onthult Karuizawa 23 jaar oud The Crowning Cask een symfonie van aroma's. Rijke tonen van gedroogd fruit vermengen zich met fluweelzachte chocolade, terwijl subtiele hints van eikenhout en specerijen het boeket verrijken. Bij elke slok wordt het gehemelte getrakteerd op een harmonieuze fusie van smaken. Luxueuze lagen van vijgen, rozijnen en karamel dansen op de tong, vergezeld van delicate ondertonen van leer en tabak. De ervaring eindigt met een lange en bevredigende afdronk, die een warmte achterlaat die uitnodigt om het moment te koesteren.

Met slechts 124 flessen geproduceerd, heeft Karuizawa 23 jaar oud The Crowning Cask 5038 een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor whiskyverzamelaars en liefhebbers. De zeldzaamheid en uitzonderlijke kwaliteit maken het tot een kostbaar bezit, dat een stuk whiskygeschiedenis vertegenwoordigt dat nu in het heden kan worden genoten.

Hoewel de Karuizawa-distilleerderij niet langer aanwezig is in het whiskylandschap, leeft de erfenis voort via deze gekoesterde flessen. Elke slok voert ons terug naar het gouden tijdperk van Karuizawa, een tijd waarin vakmanschap, traditie en passie samenkwamen om enkele van 's werelds meest geprezen whisky's te creëren.

Terwijl we onze glazen heffen op de geest van Karuizawa, laten we de betekenis van deze overgebleven schatten waarderen. Ze dienen

als een getuigenis van de kunst en toewijding van degenen die deze distilleerderij tot leven brachten en blijven whisky-liefhebbers betoveren met hun ongeëvenaarde kwaliteit.

De Karuizawa 23 jaar oud The Crowning Cask 5038 is meer dan alleen een whisky; het is een symbool van het rijke erfgoed en de voortdurende nalatenschap van Karuizawa, en zorgt ervoor dat de geest van deze legendarische distilleerderij wordt gevierd en gekoesterd door whiskykenner over de hele wereld, voor generaties lang.


Aan favorieten toegevoegd