Hanyu 2000 Cask 921 57.6% 2000


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Hanyu
Bottelaar OB
Serie
Gebotteld voor Specialty Drinks Ltd. London
Gedistilleerd op 2000
Gebotteld 2015
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 14
Cask Type
Vatnummer 921
Alcohol percentage 57.6
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (91)

Een Tijdloos Meesterwerk van Japanse Whisky

In de wereld van Japanse whisky resoneert er maar weinig zo diep als Hanyu. Bekend om hun uitzonderlijk vakmanschap en toewijding aan kwaliteit, heeft de Hanyu distilleerderij een onuitwisbare indruk achtergelaten op het whiskylandschap. Een van hun meest begeerde releases is de Hanyu 2000 Cask 921, een whisky die de essentie van tijd en de meesterschap van de distilleerderij belichaamt.

Gedistilleerd in het jaar 2000 en gebotteld in 2014, vertegenwoordigt de Hanyu 2000 Cask 921 een moment bevroren in de tijd. Elke slok neemt je mee op een reis terug naar de vroege dagen van het nieuwe millennium en vangt de essentie van die tijd in een glas. Deze limited edition release toont de kunst en expertise van de Hanyu distilleerderij en biedt whiskyliefhebbers een zeldzame en voortreffelijke proefervaring.

Met een krachtige 57,6% ABV eist deze single cask expressie aandacht op. Het hogere alcoholgehalte versterkt de smaken en aroma's, waardoor ze zich ontvouwen en ontwikkelen op het gehemelte. Met elke slok worden lagen van complexiteit onthuld, die je uitnodigen om de ingewikkelde nuances te verkennen die deze whisky echt uitzonderlijk maken.

De Hanyu 2000 Cask 921 heeft een rijk en verleidelijk karakter. In de neus word je begroet met een symfonie van aroma's, waaronder tonen van gedroogd fruit, eikenhout en een vleugje toffee. Terwijl de whisky je gehemelte streelt, dansen smaken van rijpe bessen, pure chocolade en een vleugje rook harmonieus samen, waardoor er een werkelijk onvergetelijk smaakprofiel ontstaat.

Wat de Hanyu 2000 Cask 921 onderscheidt, is niet alleen zijn onberispelijke smaakprofiel, maar ook zijn zeldzaamheid. Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar, wordt elke fles een kostbaar verzamelobject. De whisky is zorgvuldig gerijpt in Cask 921, waardoor hij in de loop der jaren zijn unieke persoonlijkheid en diepgang heeft kunnen ontwikkelen. Dit nauwgezette proces is een eerbetoon aan de toewijding en passie van de meesterdistilleerders bij Hanyu.

Elk aspect van de Hanyu 2000 Cask 921 is een viering van het erfgoed en de toewijding aan excellentie van de distilleerderij. Van het met zorg vervaardigde flesontwerp tot het met de hand geselecteerde vat, is elk detail zorgvuldig overwogen om een whisky te creëren die even visueel verbluffend is als uitzonderlijk van smaak.

Voor whiskyliefhebbers en verzamelaars is

de Hanyu 2000 Cask 921 een zeldzaam juweel dat het vakmanschap en de ambacht van de Japanse whiskyproductie belichaamt. De beperkte beschikbaarheid en tijdloze aantrekkingskracht maken het tot een kostbaar bezit, gekoesterd door degenen die het geluk hebben een fles te verwerven. Hef het glas en geniet van de pracht van de Hanyu 2000 Cask 921, terwijl je bij elke slok een stukje whiskyggeschiedenis ervaart.


Aan favorieten toegevoegd