Chichibu Ichiro's Malt Port Pipe 54.5% 2009


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Chichibu
Bottelaar OB
Serie Ichiro's Malt Port Pipe
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2009
Gebotteld 2013
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 4
Cask Type Port Pipe
Vatnummer
Alcohol percentage 54.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87)

Een Betoverende Whisky Ervaring

Verscholen in het schilderachtige stadje Chichibu, Japan, heeft de Chichibu-distilleerderij een reputatie opgebouwd voor het produceren van uitzonderlijke whisky's, ondanks haar relatief jonge leeftijd. Een van deze opmerkelijke creaties is de Chichibu Ichiro's Malt Port Pipe, een whisky die het vakmanschap en de innovatie van de distilleerderij laat zien.

Onder leiding van Ichiro Akuto, de visionaire kleinzoon van de bekende oprichter van de Hanyu-distilleerderij, heeft de Chichibu-distilleerderij snel naam gemaakt in de whiskywereld. Akuto's diepgewortelde kennis en passie voor de kunst van het whisky maken zijn door generaties heen doorgegeven, waardoor hij zelfs met beperkte rijpingstijd volwassen en complexe expressies kan produceren.

De Chichibu Ichiro's Malt Port Pipe is een getuigenis van de toewijding van de distilleerderij om grenzen te verleggen en unieke rijpingstechnieken te verkennen. Deze expressie is gerijpt in zorgvuldig geselecteerde Port Pipes, grote eikenhouten vaten die eerder gebruikt zijn om Portwijn te rijpen. De invloed van deze speciale vaten geeft de whisky een uniek karakter en smaakprofiel, waardoor het zich onderscheidt van traditionele rijpingsmethoden.

Een van de eerste dingen die whiskyliefhebbers fascineert aan de Chichibu Ichiro's Malt Port Pipe is de verleidelijke roze tint. Deze visuele traktatie is het resultaat van de interactie van de whisky met de Port Pipes, waarbij niet alleen de smaken, maar ook de prachtige kleur worden opgenomen.

Bij het ruiken van deze whisky wordt men begroet met een scala aan verleidelijke aroma's. Rijke tonen van rode bessen, gedroogd fruit en subtiele kruiden dansen op de neus, en nodigen onweerstaanbaar uit om verder te verkennen. Terwijl de whisky het gehemelte streelt, ontwikkelen zich smaken van pure chocolade, gekarameliseerd fruit en hints van eikenhout, wat zorgt voor een harmonieuze en goed uitgebalanceerde proefervaring.

Met een stevig alcoholpercentage van 54,5% laat de Chichibu Ichiro's Malt Port Pipe zijn krachtige karakter en diepte zien. Het hogere alcoholpercentage intensiveert de smaken, waardoor ze zich kunnen ontvouwen en ontwikkelen op het gehemelte, en bij elke slok complexe lagen onthullen.

De afdronk van deze uitzonderlijke whisky is langdurig en bevredigend, met een heerlijke warmte en een aanhoudende zoetheid die uitnodigt om elk moment te koesteren. Elke slok is een reis door het vakmanschap en de passie van de Chichibu-distilleerderij.

Met zijn beperkte oplage is de Chichibu Ichiro's Malt Port Pipe 54,5% een gewild juweel voor whiskykenners en

verzamelaars. De aandacht voor detail, minutieuze vakmanschap en innovatieve aanpak die in deze expressie worden getoond, illustreren de geest van de Chichibu-distilleerderij en haar toewijding om uitzonderlijke whisky's te produceren.

Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of een fervent verzamelaar, de Chichibu Ichiro's Malt Port Pipe 54,5% biedt je de mogelijkheid om de unieke en betoverende wereld van Chichibu-whisky's te ervaren. Hef het glas en dompel jezelf onder in de smaken en aroma's van deze opmerkelijke creatie, terwijl je een whiskyreis begint zoals geen ander.


Aan favorieten toegevoegd