Macallan 1971 Fine & Rare Cask 7556 55.9% 1971


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 20.247,93 (excl. BTW)
24.500,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Fine & Rare
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1971
Gebotteld 2002
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 30
Cask Type Sherry wood
Vatnummer 7556
Alcohol percentage 55.9
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (95)

Een Tijdloos Meesterwerk: Macallan 1971 Fine & Rare Cask 7556

Macallan staat bekend om zijn uitzonderlijke whisky's, en de Macallan 1971 Fine & Rare Cask 7556 is een waar meesterwerk onder hun aanbod. Deze buitengewone expressie is een bewijs van het vakmanschap en de toewijding van de meesterdistilleerders van Macallan.

Gebotteld in 2002, vertegenwoordigt deze whisky een vintage van opmerkelijke kwaliteit en karakter. Met een indrukwekkend alcoholpercentage van 55,9% straalt het rijkdom en diepgang uit, en belooft het een werkelijk uitzonderlijke proefervaring.

De Macallan 1971 Fine & Rare Cask 7556 maakt deel uit van de geachte Fine & Rare-collectie, die enkele van de meest buitengewone en beperkte releases van de distilleerderij laat zien. Cask 7556 is zorgvuldig geselecteerd vanwege zijn uitzonderlijke kwaliteit en unieke eigenschappen, waardoor het een zeldzame vondst is voor whiskyliefhebbers en verzamelaars.

Wat deze expressie onderscheidt, is zijn rijping in sherryvaten. Macallan staat bekend om zijn expertise in het rijpen op sherryvaten, en deze whisky is daarvan een uitstekend voorbeeld. Het gebruik van sherryvaten geeft karakteristieke smaken en aroma's aan de whisky, waardoor de diepgang, complexiteit en rijkheid worden versterkt.

Bij het inschenken van een glas Macallan 1971 word je begroet met een boeiende amberkleur die getuigt van zijn lange rijpingsjaren. De neus wordt omhuld door een symfonie van aroma's. Verfijnde tonen van gedroogd fruit, warme specerijen en hints van eikenhout vermengen zich en creëren een uitnodigende olfactorische ervaring.

Bij de eerste slok onthult de Macallan 1971 zijn ware pracht. Het gehemelte wordt begroet met een harmonieuze fusie van smaken. Lagen van pure chocolade, gedroogd fruit, warme specerijen en een subtiele nootachtigheid dansen op de tong en laten de complexiteit en diepgang van de whisky zien. De invloed van de sherryvaten is duidelijk merkbaar, met een weelderige zoetheid en een fluweelzachte gladheid die de algehele ervaring versterken.

De afdronk van Macallan 1971 is langdurig en bevredigend, met een warme en aanhoudende zoetheid op het gehemelte. Het is een bewijs van de leeftijd en kwaliteit van de whisky, en nodigt je uit om elk moment te koesteren en het vakmanschap te waarderen dat in deze uitzonderlijke drank is geïnvesteerd.

De Macallan 1971 Fine & Rare Cask 7556 is niet alleen een whisky om van te genieten, maar ook een verzamelobject. Zijn zeldzaamheid,

voortreffelijke smaakprofiel en associatie met de geachte Fine & Rare-collectie maken het een zeer gewilde toevoeging aan elke whiskycollectie.

Voor degenen die het geluk hebben een glas Macallan 1971 te ervaren, is het een kans om zich onder te dompelen in een stuk whiskygeschiedenis. Elke slok is een reis door de tijd, een moment van puur genot dat de ongeëvenaarde kwaliteit en vakmanschap laat zien waar Macallan om bekend staat.


Aan favorieten toegevoegd