Bunnahabhain 33 Years Old The Maltman for Taiwan Cask 2459 50.2% 1987


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bunnahabhain
Bottelaar Meadowside Blending
Serie The Maltman
Gebotteld voor Tiger's Finest, Or Sileis, Wayloun
Gedistilleerd op 1987
Gebotteld 06.2020
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 33
Cask Type 1st Fill Sherry
Vatnummer 2459
Alcohol percentage 50.2
Inhoud 0,70
Conditie In Orignal Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (91.50)

Een Taiwanese traktatie van The Maltman

De Bunnahabhain 33 jaar oud is een ware parel in de wereld van whisky, speciaal gebotteld voor Taiwan door de onafhankelijke bottelaar Meadowside Blending onder hun gerenommeerde Maltman-label. Deze buitengewone single malt Scotch whisky werd gedistilleerd in 1987 en zorgvuldig gerijpt tot de botteling in juni 2020. Met een indrukwekkend alcoholpercentage van 50,2% belooft het een complexe en heerlijke proefervaring die de essentie van het Bunnahabhain-distilleerkarakter vastlegt. Reis met ons mee terwijl we ons verdiepen in het fascinerende verhaal van deze exclusieve release.

Gerijpt tot perfectie:
De Bunnahabhain 33 jaar oud heeft meer dan drie decennia gerijpt in een first-fill sherryvat, specifiek vatnummer 2459. Deze lange rijpingsperiode heeft de whisky in staat gesteld een uitzonderlijke diepte aan smaken en aroma's te ontwikkelen, evenals een rijke mahoniekleur die de volwassenheid symboliseert. Elke slok van deze opmerkelijke expressie neemt je mee op een nostalgische reis door de jaren heen en biedt een glimp van het vakmanschap van Bunnahabhain.

Proefnotities:
Bij het openen van de fles vult de lucht zich met een verleidelijk boeket van gedroogd fruit, geroosterde noten en hints van warme specerijen. Op het gehemelte onthult de whisky een symfonie van smaken. Rijke tonen van pure chocolade, gedroogde vijgen, met honing geglaceerde noten en een subtiele rokerigheid vermengen zich tot een harmonieus en complex profiel. De fluweelzachte textuur van de whisky en de gebalanceerde zoetheid worden aangevuld met een lange, verwarmende afdronk, die een blijvende indruk achterlaat van zijn opmerkelijke volwassenheid.

De expertise van The Maltman:
Meadowside Blending, onder hun gewaardeerde Maltman-label, staat bekend om hun passie en toewijding bij het selecteren van uitzonderlijke single cask whisky's. De Bunnahabhain 33 jaar oud is een bewijs van hun expertise in het selecteren van een vat dat de beste eigenschappen van deze iconische Islay-distilleerderij laat zien. Het zorgvuldige rijpingsproces in een first-fill sherryvat heeft de whisky in staat gesteld de rijke, fruitige smaken van het hout op te nemen, resulterend in een werkelijk opmerkelijke en unieke expressie.

Taiwans affiniteit met whisky:
De beslissing om deze exquise Bunnahabhain-uitdrukking exclusief voor Taiwan te bottelen, spreekt boekdelen over de waardering van het land voor fijne whisky. De whisky-liefhebbers in Taiwan staan al lang bekend om hun verfijnde smaakpapillen en passie voor hoog

waardige dranken. De release van de Bunnahabhain 33 jaar oud voor Taiwan getuigt van de erkenning van de distilleerderij voor de whisky-cultuur van het land en de wens om Taiwanese whisky-liefhebbers een uitzonderlijk en exclusief aanbod te bieden.

Conclusie:
De Bunnahabhain 33 jaar oud, gebotteld door Meadowside Blending onder hun Maltman-label voor Taiwan, is een droom voor whiskyliefhebbers. Met zijn opmerkelijke leeftijd, exclusieve vatselectie en het vakmanschap van Meadowside Blending, legt deze expressie de essentie van het Bunnahabhain-distilleerkarakter vast bij elke slok. Voor whiskyliefhebbers in Taiwan vertegenwoordigt deze release een zeldzame kans om te genieten van een werkelijk uitzonderlijke whisky die het vakmanschap en de expertise van zowel de distilleerderij als de onafhankelijke bottelaar belichaamt.


Aan favorieten toegevoegd